ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 ολοκλήρωσα την ομιλία μου στην πλατεία  της Παλλάδας Τήνου, κατά τη λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου και ενόψει του αναμενόμενου με αγωνία eurogroupτων Βρυξελών, που θα γινόταν την επόμενη ημέρα Δευτέρα, ευχήθηκα  στο συναγμένο λαό: «καλές ειδήσεις».

Δυστυχώς μέχρι σήμερα 26 Ιουνίου 2015, τέτοιες ειδήσεις δεν έχουν φτάσει ακόμη, ώστε να ανακουφιστεί  ο  πονεμένος και ταλαιπωρημένος λαός μας, να ελπίσει η Χώρα μας πως θα μπει και  πάλι σε  τροχιά ανάπτυξης, ξεχνώντας του παρελθόντος τη σπατάλη!  Η  Πατρίδα μας δεν κάνει μόνο θαύματα αλλά και λάθη, χωρίς να ξέρω ποια  είναι τα περισσότερα.  

Εύχομαι το Πανάγιο Πνεύμα  να φωτίσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ας θέσουν επιτέλους, πάνω από όλα, τον άνθρωπο και  προπάντων τους άνεργους νέους και νέες της πατρίδας μας και τους φτωχούς συνταξιούχους οικογενειάρχες μας, τους πολλούς ταλαιπωρημένους μετανάστες που φιλοξενούμε.

Μερικοί εκπρόσωποι του λαού μας, ας μη συνεχίσουν να μαλώνουν όσους μας βοήθησαν χθες και σήμερα τους ζητάμε  και πάλι τη βοήθειά τους!

Οι δανειστές μας, ας μην περιμένουν μεγάλα κέρδη από τα χρέη μας και ας κάνουν το δικό τους χρέος προς τη Χώρα μας. Μια χώρα που τόσα  ανεκτίμητα τους έδωσε. Τώρα  τους ζητάει να μην περιμένουν  παραπάνω απ’ ό,τι μπορεί.  Ας μην ξεχνάνε πως το πιο σημαντικό που συνδέει την Πατρίδα μας με τις άλλες Χώρες της Ευρωζώνης και της Ενωμένης Ευρώπης δεν είναι το ευρώ, αλλά ο κοινός πολιτισμός, ο αμοιβαίος σεβασμός, η δικαιοσύνη, η ισότητα  και η χριστιανική αλληλεγγύη! Αυτά ούτε τα δανείσαμε, ούτε μας τα ζητήσανε,  εμείς δωρεάν  τα προσφέραμε. Ας μπουν  έστω κι αυτή τη στιγμή και οι θησαυροί αυτοί  στο τραπέζι του προσεχούς ελπιδοφόρου  eurogroup!

Και πάλι «καλές ειδήσεις»!

+ Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου