Και πλήρωσε το τίμημα

Και πλήρωσε το τίμημα

Ο καθηγητής κ. Θωμάς παρουσιάζεται στην τάξη ΙΙΙ Β, με ένα άδειο κλουβί  που τοποθέτησε πάνω στην έδρα. Στους  περίεργους  και εντυπωσιασμένους  σπουδαστές του εξήγησε  την έννοια της πράξης του:

“Ερχόμενος εδώ, συνάντησα ένα παιδί που κρατούσε  στο χέρι  αυτό το κλουβί,  μέσα σ’ αυτό βρισκόντουσαν τρία  πουλάκια  που τουρτούριζαν και ήταν φοβισμένα.”.

“Τι θα κάνεις με αυτά;”

“τα πάω στο σπίτι, θα παίξω  τσικνίζοντας τα   και φοβερίζοντάς τα. Μ’ αρέσει  να τα βλέπω  να τσακώνονται μεταξύ τους….. Και μετά  θα τα δώσω στη γάτα μου  να τα φάει”.

“Αν μου τα δώσεις, θα σου τα πληρώσω  όσο θέλεις…”.

“Δεν μπορώ να σου τα δώσω, διότι  δεν τραγουδάνε, δεν αξίζουν τίποτε…. Είναιάσχημακαι   μαδημένα…. Όμως αν πραγματικά τα θέλεις, δώσε μου 300 ευρώ.” “ Σύμφωνοι” – του λέω βγάζοντας τα χρήματα από την  τσέπη. 

Με το κλουβί στο χέρι  έφθασα στη μεγάλη εξοχή και το ένα μετά το άλλο τα άφησα να πετάξουν  και να χαρούν την ελευθερία τους, το δικό τους παράδεισο.

Να γιατί έχω μαζί μου το άδειο κλουβί….. Είναι  άδειο, διότι  θέλω να σας διηγηθώ  αυτή την όμορφη ιστορία  του Ιησού που κάνει διάλογο με τον Σατανά:

“Ξέρεις Ιησού – άρχισε να λέει θριαμβευτικά ο Σατανάς, επιστρέφοντας από την Εδέμ – μόλις συνέλαβα  στο κλουβί μου   ολόκληρη την ανθρωπότητα που δεν αντιστάθηκε  και  ξεγελάστηκε από  ένα εύγεστο δόλωμα μου. Τουςέπιασαόλους.”

“ και τώρα τι θα τους κάνεις;”

“θα τους μάθω να παντρεύονται, να τσακώνονται μεταξύ τους, να παίρνουν διαζύγιο και να διοργανώνουν πολέμους… Θα διασκεδάσω  πολύ μαζί τους…….”

“Αν σου τους ζητήσω πόσα θέλεις;!”

“μα δεν μπορώ να σου τους δώσω….. δεν αξίζουν τίποτε, είναι κακοί….. θασεμισήσουν, θασεσκοτώσου.  Αν όμως οπωσδήποτε τους θέλεις, σου ζητώ «όλο το αίμα σου, όλα τα δάκρυά σου, όλη τη ζωή σου”.

“Σύμφωνοι” – λέει ο Ιησούς– και …πλήρωσε το τίμημα.

Πολύτιμη η δική μου και δική σου ελευθερία,  μεγάλη η αγάπη του για σένα και για μένα!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου