Και η Νάξος όλη εορτάζει, τιμά Υπαπαντήν και την δοξάζει

Και η Νάξος όλη εορτάζει, τιμά Υπαπαντήν και την δοξάζει
 


 

Σημαντική η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου για τη Νάξο καθώς σε αυτή είναι αφιερωμένος ο Καθολικός Μητροπολιτικός Ναός του νησιού.
Φέτος η Πανήγυρη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου για το λόγο ότι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος τη 2α του μηνός αναχωρεί για Ρώμη, όπου θα έχει μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Το προηγούμενο Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την Κυριακή η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ξεκίνησε με την ευλογία των κεριών “της Καντελόρας”, όπως ονομάζονται. Αυτά τα κεριά συμβολίζουν το Χριστό και τη «θεία ζωή» που βρίσκεται μέσα μας. Επίσης, υπενθυμίζουν τη λαμπάδα που λάβαμε την ημέρα του Βαπτίσματός μας, σύμβολο και σημείο της «θείας υιοθεσίας» και του «κοινού ιερατείου» μας. Η επίγεια ζωή του χριστιανού πρέπει να αντανακλά αυτό το φως του Χριστού για να μπορέσει, όταν συναντήσει τον Κύριό του, να μείνει αιωνίως μαζί του.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό μας συλλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου π. Μανώλης Ρεμούνδος, ο Εφημέριος, ο π. Ριχάρδος και ο π. Βολτέρος.
Ο Μητροπολιτικός Ναός, άρτια διακοσμημένος, γέμισε από ευλαβείς χριστιανούς και των δύο δογμάτων που συμπροσευχήθηκαν και τίμησαν την Υπαπαντή του Κυρίου μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του Κάστρου, ενώ μετά την τελετή ο Αρχιεπίσκοπος δέξιώθηκε την Εκκλησία στην Αρχιεπισκοπή.
Η όλη εορτή είχε επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε η συνεργασία και βοήθεια λαϊκών και κληρικών, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Σε αυτή τη μεγάλη για τη Νάξο εορτή προσκλήθηκαν οι τοπικές αρχές, πολιτικές και μη. Ήταν λίγες όμως αυτές που ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

π.Γ.Π.

[module-357]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου