Και η Νάξος όλη εορτάζει, τιμά Υπαπαντήν και την δοξάζει

Και η Νάξος όλη εορτάζει, τιμά Υπαπαντήν και την δοξάζει
 


 

Σημαντική η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου για τη Νάξο καθώς σε αυτή είναι αφιερωμένος ο Καθολικός Μητροπολιτικός Ναός του νησιού.
Φέτος η Πανήγυρη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου για το λόγο ότι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος τη 2α του μηνός αναχωρεί για Ρώμη, όπου θα έχει μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Το προηγούμενο Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την Κυριακή η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ξεκίνησε με την ευλογία των κεριών “της Καντελόρας”, όπως ονομάζονται. Αυτά τα κεριά συμβολίζουν το Χριστό και τη «θεία ζωή» που βρίσκεται μέσα μας. Επίσης, υπενθυμίζουν τη λαμπάδα που λάβαμε την ημέρα του Βαπτίσματός μας, σύμβολο και σημείο της «θείας υιοθεσίας» και του «κοινού ιερατείου» μας. Η επίγεια ζωή του χριστιανού πρέπει να αντανακλά αυτό το φως του Χριστού για να μπορέσει, όταν συναντήσει τον Κύριό του, να μείνει αιωνίως μαζί του.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό μας συλλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου π. Μανώλης Ρεμούνδος, ο Εφημέριος, ο π. Ριχάρδος και ο π. Βολτέρος.
Ο Μητροπολιτικός Ναός, άρτια διακοσμημένος, γέμισε από ευλαβείς χριστιανούς και των δύο δογμάτων που συμπροσευχήθηκαν και τίμησαν την Υπαπαντή του Κυρίου μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του Κάστρου, ενώ μετά την τελετή ο Αρχιεπίσκοπος δέξιώθηκε την Εκκλησία στην Αρχιεπισκοπή.
Η όλη εορτή είχε επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε η συνεργασία και βοήθεια λαϊκών και κληρικών, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Σε αυτή τη μεγάλη για τη Νάξο εορτή προσκλήθηκαν οι τοπικές αρχές, πολιτικές και μη. Ήταν λίγες όμως αυτές που ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

π.Γ.Π.

[module-357]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου