Καθολικός Αρχιεπίσκοπος: Να αφαιρέσετε την έκφραση ”Παπικός” και θα σας απαντήσω”

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος: Να αφαιρέσετε την έκφραση ''Παπικός'' και θα σας απαντήσω"
 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π.. Νικόλαος απάντησε στον ίδιο τον κ. Ιερεμία αλλά και μέσω της Romfea.gr ως εξής:

           

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                 

Αρ.Πρωτ. 390/2013  

Τήνος 9/12/2013
 

Σεβασμιότατε Αδελφέ κ. Ιερεμία,

Λυπούμαι ειλικρινά, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω πίσω την επιστολή, την οποία μου στείλατε ως απάντηση στη δική μου επιστολή.

Θα την μελετήσω προσεκτικά μόνο, όταν αφαιρέσετε από αυτήν την έκφραση "Παπικός" και «Παπικοί». Σας υπενθυμίζω ότι είμαι Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας.

Εγώ δεν σας αποκαλώ «Πατριαρχικό» ! Λυπούμαι που όλα αυτά όχι μόνο τα γράφετε αλλά και τα διδάσκετε σε φοιτητές του 21ου αιώνα μετά Χριστόν.

Σας εκτιμώ ως Αρχιερέα και Αδελφό στην Αρχιεροσύνη. Αν επανέλθετε χωρίς τις παραπάνω διορθώσεις, η επιστολή σας θα έχει την ίδια τύχη με την πρόσφατα αποσταλείσα.

Στις 7/12/2013 ο Μακαριώτατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο Ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, με την παρουσία Αρχιερέων, όλου του Κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησία της Τήνου, την παρουσία μου και αντιπροσωπείας ιερέων μου, και πλήθος κόσμου με προσφώνησε ως εξής: " Αγαπητέ Αδελφέ κ. Νικόλαε Μητροπολίτα των Καθολικών της Τήνου…..".

Οι ίδιοι άγιοι, στους οποίους αναφέρεστε, δεν ευλαβούνται και από τον Μακαριώτατο; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι είστε μία μειονότητα Αρχιερέων, ιερέων και λαϊκών μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας με αυτές τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις;

Αν και καθηγητής έχετε να μάθετε πολλά ακόμη και εκτός από το γράμμα της Παλαιάς Διαθήκης, πρέπει σιγά σιγά να μπείτε στο γράμμα και προπάντων στο πνεύμα της Νέας Διαθήκης.

Υγιαίνετε!
Με πολλή εν Χριστώ αγάπη

+Νικόλαος,
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 


 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου