Καθολικές ειδήσεις από την Ασία

ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ

 

ΙΝΔΙΑ: ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΥΝ

Ήταν 11-12-2017 όταν 32 φοιτητές θεολογίας από το Κολλέγιο του Αγίου Εφραίμ στο Κρατίδιο Madhya Pradesh, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγό και επισκέφθηκαν γειτονικές τους περιοχές, με σκοπό να ψάλλουν ύμνους για τα Χριστούγεννα. Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε “εχθρική” από μέλη της εθνικιστικής ινδουιστικής οργάνωσης Bajrang Dal, οι οποίοι τους επιτέθηκαν, κατέστρεψαν το φορτηγό και προκάλεσαν ζημιές στο  αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου οι φοιτητές κατέφυγαν για να σωθούν! Τελικά η ινδουιστική οργάνωση υπέβαλε μήνυση στην τοπική Καθολική Εκκλησία, ισχυριζόμενη ότι, χρησιμοποιώντας τους ύμνους ως “πρόσχημα” έδιναν χρήματα και ροδάρια σε όσους συναντούσαν, με σκοπό να αλλαξοπιστήσουν! 

Ο υπεύθυνος π. George Magalapiilly επίσης μηνυθείς, δηλώνει ότι ήταν σίγουρος για το αστήρικτο των καταγγελιών, όμως πέρασαν 4 σχεδόν χρόνια όταν το Ανώτατο Δικαστήριο του Κρατιδίου “ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων” αρχειοθέτησε τη μήνυση. Ο ίδιος ο ιερέας αναφέρει πως η καταγγελία όλο αυτό το διάστημα ήταν ένα βάρος για την τοπική εκκλησία, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τους 31 από τους 32 τότε φοιτητές να έχουν ήδη χειροτονηθεί. 

ΙΡΑΚ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ 

Το συγκρότημα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής των Χαλδαίων Καθολικών στη Μοσούλη επαναλειτούργησε. Ο Σεβασμιότατος Michael Najeeb Moussa και ο Ιερός Κλήρος επέστρεψαν στο “σπίτι τους”, το οποίο είχε καταστραφεί όπως και 14 εκκλησίες, κατά τη “μαύρη περίοδο” της κατοχής της περιοχής αυτής του Βόρειου Ιρακ από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). 

Προτεραιότητα της Εκκλησίας είναι πλέον να επιστρέψουν και οι χριστιανοί πρόσφυγες στις πατρογονικές εστίες. Φυσικά απαιτείται ειρήνη και δυνατότητα διαμονής και εργασίας. Φαίνεται όμως ότι οι οιωνοί είναι καλοί. Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ζούσαν ειρηνικά από τον 7ο αιώνα. Μάλιστα οι Χριστιανοί, που πρώτοι κατοίκησαν την περιοχή είχαν δεχθεί φιλόξενα τους Μουσουλμάνους όταν έφθασαν. Αυτό έχει εντυπωθεί στην ιστορική μνήμη. Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη Θεία Λειτουργία “επανέναρξης”, ευχαρίστησε τους ευεργέτες χάρη στους οποίους κατέστη δυνατή η επιστροφή στην ομαλότητα (Oeuvre d`Orient, USAid) και μίλησε με συγκίνηση για τους μουσουλμάνους αδελφούς που βοήθησαν στον καθαρισμό του κτιρίου ή ζήτησαν να παραμείνει το συγκρότημα ανοικτό για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας, όπως συνηθίζουν από αιώνες, αλλά και στο γείτονα που ζήτησε να κτυπήσει πρώτος την καμπάνα επαναλειτουργίας της Μητρόπολης !

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα στη χώρα άφησε ως παρακαταθήκη την ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, για όλους τους κατοίκους της. 

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου