Κάλυψη δικτύου

Κάλυψη δικτύου

Σε ένα από τα ταξίδια μου με τρένο, χρειάστηκε να τηλεφωνήσω με το κινητό. Έπρεπε να μεταδώσω κάπως επειγόντως μηνύματα και ειδήσεις. Αλλά συχνά η γραμμή διακοπτόταν και η συνομιλία παρέμενε πάντα ατελής. Δυστυχώς μάταια δοκίμαζα και ξαναδοκίμαζα.

Ώσπου μου εξήγησαν ότι το κινητό δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη δικτύου.

Η κάλυψη του δικτύου είναι η περιοχή που επιτρέπει σε ένα κινητό τηλέφωνο την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον περιβάλλοντα κόσμο. Μπορεί να λείπει ή να είναι περιορισμένη για διάφορους λόγους: πάντα κατά τη διάρκεια διέλευσης από ένα τούνελ, από μία σήραγγα διακόπτεται κάθε διάλογος και ακυρώνεται κάθε προσπάθεια αποκατάστασης σχέσεων.

Τότε, δεν πρέπει παρά να περιμένετε να τελειώσει το τούνελ. Στην έξοδο της σήραγγας κάθε σύνδεση μπορεί να συνεχιστεί.

Για λίγους μήνες έζησα σε ένα δωμάτιο, όπου το κινητό μου, δεν κατάφερνε ποτέ να έχει επαρκή κάλυψη δικτύου. Οι φίλοι παραπονιόντουσαν… Με καλούσαν να βγω από αυτή την αίθουσα, από το σκοτεινό και χωρίς οξυγόνο καταφύγιο για να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί τους.

Είναι αλήθεια ότι η αίθουσα του εγωισμού πνίγει και διακόπτει τις καλύτερες σχέσεις. Δεν μπορείτε ούτε να μεταδώσετε ούτε να λάβετε.

Επίσης, από αυτό, υπολογίζεται πόσο επείγον είναι να παραμείνετε μέσα στην κάλυψη του δικτύου που επιτρέπει τον διάλογο με τους γύρω μας: «Παραμείνετε στην αγάπη μου».

Οποιαδήποτε μορφή εγωισμού που σκοτεινιάζει, πνίγει ή διακόπτει αυτή την αγάπη, είναι σαν ένα ξαφνικό τούνελ, μια απρόβλεπτη σήραγγα που αμέσως διακόπτει τις επαφές. Χάρη στους φίλους μου έμαθα κάθε φορά να βγαίνω έξω άμεσα από το καταφύγιο του εγωισμού μου. Τότε απολαμβάνω το φως και αναπνέω τον αέρα που επιτρέπουν την αποκατάσταση των αναγκαίων και ζωτικής σημασίας σχέσεων με τους άλλους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου