Ιωβηλαίο Έτος του Αγίου Δομίνικου

Επέτειος 800 χρόνων από το θάνατο του

Στις 6 Αυγούστου 2021 το Δομινικανό Τάγμα θα εορτάσει τα 800 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτού του, Αγίου Δομίνικου ντε Γκουθμάν.
Σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνονται διάφορες πνευματικές εκδηλώσεις, που θα βοηθήσουν όλες και όλους που ανήκουμε στο Δομινικανό Τάγμα, να ανακαλύψουμε, ξανά, τις ρίζες και τον πλούτο της κοινοβιακής μας ζωής.

800 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΟΜΙΝΙΚΟΥ

Το Ιωβηλαίο άρχισε στις 6 Ιανουαρίου 2021 και θα τελειώσει στις 6 Ιανουαρίου 2022. Ο Γενικός Ηγούμενος του Τάγματος, Πατέρας Gerard Timoner στην επιστολή του, στις 31 Ιανουαρίου 2020, προέτρεπε όλη τη Δομινικανή Oοικογένεια «να εορτάσουμε τον Άγιο Δομίνικο, όχι με ένα αρχαιολογικό πνεύμα, ούτε με ένα πνεύμα απολογητικό, αλλά με πολλή ευγνωμοσύνη και ευχαριστία προς το Θεό. Να είναι, η επέτειος, μια ευκαιρία που θα μας επιτρέψει να μελετήσουμε και να εμβαθύνουμε τα «σημεία των καιρών» και την αιώνια κληρονομιά που μας άφησε ο Άγιος Δομίνικος.»

Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων της επετείου, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, δημιούργησε μια ιστοσελίδα, που ασχολείται αποκλειστικά με το Ιωβηλαίο, που είναι: http://dominicus800.op.org 

Παράλληλα, θέλουμε να σας πούμε πως η Μοναχική μας Κοινότητα, εδώ στη Σαντορίνη, εορτάζει μια ακόμη σημαντική επέτειο.
Στις 5 Αυγούστου 2021 συμπληρώνονται 425 χρόνια από την ίδρυση της Μονής μας στα Φηρά, η οποία ιδρύθηκε το 1596.

Λόγω της πανδημίας, μετά από συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Επίσκοπό μας π. Πέτρο, μεταθέτουμε τον εορτασμό για το επόμενο έτος, ζητώντας από τον Κύριο τη βοήθειά του για το τέλος αυτής της παγκόσμιας δοκιμασίας.
Σας προσκαλούμε όλους να ενωθείτε μαζί μας στην προσευχή.
Σας ευχαριστούμε!

Οι Αδελφές Δομινικανίδες της Σαντορίνης.

(ΠΗΓΉ: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου