Ιταλός επίσκοπος προς ανεμβολίαστους ιερείς…

ΙΤΑΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ…



Ο επίσκοπος Σεβασμιότατος Giacomo Cirulli της Ιταλικής Επισκοπής TeanoCalvi και AlifeCaiazzo εξέδωσε επιστολή με κανόνες που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19.

Στην επιστολή του ο ιεράρχης απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους ιερείς να χορηγούν τη Θεία Κοινωνία: «Απαγορεύω τη χορήγηση της Θείας Ευχαριστίας από ιερείς, διακόνους, ιερομονάχους … που δεν είναι εμβολιασμένοι».

Επίσης αναστέλλει όλες τις ποιμαντικές, κατηχητικές ή μορφωτικές δραστηριότητες που απαιτούσαν φυσική παρουσία προσώπων σε όλη την επικράτεια της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας.

«Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, επιτρέψτε μου να θυμίσω αυτό που είπε ο Πάπας Φραγκίσκος: “Ο εμβολιασμός… είναι πράξη αγάπης”. Και το να διασφαλιστεί ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θα εμβολιαστεί είναι μια πράξη αγάπης. Αγάπη για τον εαυτό σου, αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους, αγάπη για όλους τους ανθρώπους».

Ο Cirulli που είναι απόφοιτος ιατρικής σχολής, νοσηλεύτηκε με COVID-19 τον περασμένο Νοέμβριο.

Ζήτησε από όλους στην επισκοπή να συμμορφωθούν με τους νέους νόμους της Ιταλίας που και οι οποίοι απαγορεύουν στους μη εμβολιασμένους την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφους, αθλητικές εκδηλώσεις και δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για άτομα άνω των 50 ετών.

(πηγή: ucatholic.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 15-16.2.2025

Οικισμός Ενορία 15-16 Φεβρουαρίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 16/2 Κυριακή 17:30 Θεία Λειτουργία  Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 16/2 Κυριακή 09:00 Θεία Λειτουργία  Άνδρος