Ιταλός επίσκοπος προς ανεμβολίαστους ιερείς…

ΙΤΑΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ…Ο επίσκοπος Σεβασμιότατος Giacomo Cirulli της Ιταλικής Επισκοπής TeanoCalvi και AlifeCaiazzo εξέδωσε επιστολή με κανόνες που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19.

Στην επιστολή του ο ιεράρχης απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους ιερείς να χορηγούν τη Θεία Κοινωνία: «Απαγορεύω τη χορήγηση της Θείας Ευχαριστίας από ιερείς, διακόνους, ιερομονάχους … που δεν είναι εμβολιασμένοι».

Επίσης αναστέλλει όλες τις ποιμαντικές, κατηχητικές ή μορφωτικές δραστηριότητες που απαιτούσαν φυσική παρουσία προσώπων σε όλη την επικράτεια της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας.

«Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, επιτρέψτε μου να θυμίσω αυτό που είπε ο Πάπας Φραγκίσκος: “Ο εμβολιασμός… είναι πράξη αγάπης”. Και το να διασφαλιστεί ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θα εμβολιαστεί είναι μια πράξη αγάπης. Αγάπη για τον εαυτό σου, αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους, αγάπη για όλους τους ανθρώπους».

Ο Cirulli που είναι απόφοιτος ιατρικής σχολής, νοσηλεύτηκε με COVID-19 τον περασμένο Νοέμβριο.

Ζήτησε από όλους στην επισκοπή να συμμορφωθούν με τους νέους νόμους της Ιταλίας που και οι οποίοι απαγορεύουν στους μη εμβολιασμένους την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφους, αθλητικές εκδηλώσεις και δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για άτομα άνω των 50 ετών.

(πηγή: ucatholic.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου