ΙΤΑΛΙΑ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Στην Ιταλία, όπως και στη χώρα μας άρχισαν τα όνειρα για την καλοκαιρινή περίοδο και το άνοιγμα του τουρισμού.
Οι Ιεραπόστολοι του PIME έχουν αντίθετη άποψη! Πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα παραμείνει χωρίς εμβολιασμό για πολύ ακόμα. Μόνο 3 χώρες έχουν ήδη εμβολιάσει σημαντικό μέρος του πληθυσμού τους: Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ. Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης παρουσιάζονται καθυστερήσεις. Επίσης η πανδημία καλπάζει σε δύο μεγάλες χώρες, όπως η Ινδία με 315.000 κρούσματα σε μία μέρα και η Βραζιλία, με σταθεροποίηση στους 3.000 νεκρούς / ημέρα !!!


Όσο για τις χώρες του αποκαλούμενοι Τρίτου Κόσμου, η Διεθνής Κοινότητα είχε υποσχεθεί 237 εκατομμύρια εμβόλια ως 31-5-21. Αντ’ αυτού, ένα μήνα σχεδόν νωρίτερα, έχουν διατεθεί μόλις 40.5 εκατομμύρια εμβόλια, δηλαδή κάτω του 20%.
Το PIME, έχοντας γνώση της διεθνούς κατάστασης, από τους ανά τον κόσμο, Ιεραποστόλους, ξεκινά εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Η πανδημία δεν θα περάσει, αν δε φθάσουν τα εμβόλια παντού.
Για να συμβεί αυτό πρέπει το καλώς εννοούμενο “συμφέρον” των πολλών να υπερισχύσει των οικονομικών συμφερόντων των λίγων…

Πληροφόρηση και αφίσες από MONDO E MISSIONE

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου