Ιταλία OXFAM: Πείνα VS Κορωνοϊός 11 – 7

Ζητώ συγγνώμη για την παρουσίαση δύο τραγικών καταστάσεων σα να ήταν αποτέλεσμα αθλητικού αγώνα. Όσο όμως εμείς “οι έχοντες” τη δυνατότητα εμβολιασμού συζητάμε για το τι πρέπει να κάνουμε και “τι λέει ο πνευματικός μας” ο κόσμος γύρω μας, ταλαιπωρείται.

Κατά την ανθρωπιστική οργάνωση OXFAM κάθε λεπτό κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα 11 άνθρωποι ενώ από την πανδημία 7! Και αυτοί δεν έχουν δυνατότητα να το συζητήσουν, απλώς θα πεθάνουν! Γιατί γεννήθηκαν στο Αφγανιστάν, την Αιθιοπία, το Νότιο Σουδάν, την Υεμένη, τη Σομαλία, την περιοχή του Σαχέλ (μεταξύ Σαχάρας και Σουδανικής σαβάνας)… γιατί τους έτυχαν ανεπαρκείς ηγέτες όπως, σε Βραζιλία και Ινδία, γιατί η περιβόητη Διεθνής Κοινότητα (εμείς δηλαδή, των πιο αναπτυγμένων χωρών) ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.

Μάς είναι βολικό να συζητάμε για πολέμους και κλιματική αλλαγή αρκεί να συμβαίνουν σε άλλες χώρες και να δυσανασχετούμε αν φεύγουν από τους κατεστραμμένους τόπους τους και θέλουν να έρθουν προς τους δικούς μας. Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις μάνες που λιμοκτονούν για να ταΐσουν τα παιδιά τους, μένοντας οι ίδιες νηστικές.

Είκοσι εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από πέρυσι κινδυνεύουν να πεθάνουν απ΄την πείνα (δηλ. 155 εκατ. Άνθρωποι). “Μακριά από εμάς” αλλά, ποτέ δεν ξέρεις

Ας παραμείνουμε άνθρωποι και ας βοηθούμε όπως μπορούμε!

Πληροφόρηση και φωτογραφία από το σάιτ της “Mosaico di Pace

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου