Ιταλία: 50 χρόνια δράσης για τα δικαιώματα των Ρομ

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜ

 

 

Η αδελφή Carla Osella, Μοναχή Ουρσουλίνα, είναι η ιδρύτρια και κινητήριος μοχλός της οργάνωσης AIZO (Associazione Italiana Zingari Oggi) – Rom Sinti onlus, με έδρα το Τορίνο. Επίσης είναι γνωστή ως Κοινωνιολόγος και συγγραφέας, οργανώνει θρησκευτικά σεμινάρια σε όλη τη χώρα, ως στέλεχος του Χαρισματικού Κινήματος. Η οργάνωση AIZO δραστηριοποιείται σε 15 περιοχές της Χώρας και πρόσφατα συμπλήρωσε 50 χρόνια δράσης. Το σύνθημα της είναι “ζω μια ενεργή και υπεύθυνη ταυτότητα”, βοηθώντας τους Ρομ και Σίντι να ζουν ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο καρδινάλιος Turkson, επικεφαλής του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την “Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη” έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην AIZO για τα 50 χρόνια ζωής.   

Ο Αρχιεπίσκοπος Τορίνου Cesare Nosilgia είναι δίπλα στην οργάνωση, από το 2010 που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Στην πρώτη επαφή μαζί τους είχε πει “δεν είστε ξένοι αλλά συμπολίτες μας και ανήκετε στην οικογένεια του Θεού”. 

 

 

Έκτοτε σε συνεργασία με τους εθελοντές της AIZO και την τοπική Κάριτας είναι πάντα κοντά στα προβλήματά τους. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 ετών της οργάνωσης, επισκέφθηκε στις 13-7-21 τον καταυλισμό που είναι στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Παρόλη την έντονη βροχόπτωση, τέλεσε προσευχή για τις 36 οικογένειες (150 άτομα συνολικά) που ζουν εκεί και είναι καθολικοί, ορθόδοξοι και μουσουλμάνοι. Χάρη στην παρέμβαση των εθελοντών είχαν ήδη αντιμετωπισθεί τα 14 κρούσματα κορωνοϊού του συγκεκριμένου καταυλισμού. Μετά την προσευχή ο Ιεράρχης συζήτησε μαζί τους τα τρέχοντα προβλήματά τους. 

Είδηση και φωτογραφία από την επίσκεψη του Ιεράρχη από VoceTempo.it

Φωτογραφία μοναχής από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου