Ιταλία: πέθανε ο ιδρυτής του Radio Maria

Ο don Mario Galbiati, ιδρυτής του Radio Maria και Radio Mater, πέθανε τη Μεγάλη Τετάρτη (κατά το δυτικό εορτολόγιο) σε ηλικία 92 ετών. Θα μείνει στην ιστορία γιατί ίδρυσε δύο διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς «για την οικογένεια», με σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελικού Λόγου.

Είχε γεννηθεί το 1930 σε χωριό της Monza και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1953. Υπήρξε ο κλασικός ιερέας της εποχής του: επικεφαλής όπου αναλάμβανε εφημέριος, με σκοπό την πρόοδο της περιοχής. Το 1954 ίδρυσε την ομάδα μπάσκετ της Albavilla, όπου διετέλεσε πρόεδρος – προπονητής! Πρωτοστάτησε στη δημιουργία κινηματογράφου – θεάτρου. Τοποθέτησε μεγάλο σταυρό σε λόφο

Το 1983 ήταν εφημέριος στο Arcelasco di Erba. Κατά την ανακαίνιση του πρεσβυτερίου αποφάσισε να ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού για τη χριστιανική επιμόρφωση, με ομιλίες, προσευχές αλλά και τη μετάδοση Θείας λειτουργίας, που θα στηριζόταν στον εθελοντισμό και τη γενναιοδωρία των ακροατών και δε θα είχε διαφημίσεις. Αυτή ήταν η αρχή του Radio Maria.

Μετά το 1987 ο σταθμός εντάχθηκε σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό και ο don Mario έχασε σταδιακά τον έλεγχο του δημιουργήματός του. Γεγονός όμως είναι ότι ο σταθμός γιγαντώθηκε και απλώθηκε σε όλο τον κόσμο! Είναι πλέον ένας διεθνής οργανισμός με 93 σταθμούς, σε όλες τις Ηπείρους, που εκπέμπει σε 65 γλώσσες, βασιζόμενος σε 30.000 εθελοντές κι έχει ακροατήριο 500 εκατομμύρια ανθρώπους!  

Ο πατήρ Mario με πρόταση του τότε Γραμματέα της Ιταλικής Συνόδου Ιεραρχίας Dionigi Tettamanzi (μετέπειτα Καρδιναλίου κι Αρχιεπισκόπου Γένοβας και Μιλάνου) αποχώρησε από το Radio Maria. Έτσι, λοιπόν, θα ιδρύσει το 1994 το Radio Mater, το οποίο μεταδίδει καθημερινά τρεις Θείες Λειτουργίες, έξι φορές το Άγιο Ροδάριο, τη Λειτουργία των Ωρών και τη νύχτα μεταξύ 2.00 και 6.00 π.μ. ζωντανά προσευχές των πιστών: το παρεκκλήσι δίπλα στο Σταθμό είναι ανοιχτό για όσους επιθυμούν να προσευχηθούν και να μεταδοθεί ζωντανά η ικεσία τους. 

Ο Σταθμός εκπέμπει δορυφορικά στην Ευρώπη και διαδικτυακά στις υπόλοιπες ηπείρους. Στηρίζεται από την «Κοινότητα της Μαρίας» τους φίλους και εθελοντές του ραδιοφώνου και στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, που έχει αποκτηθεί με προσφορές, στην Albavilla, στην περιοχή του Como.  

(Πληροφόρηση – φωτογραφίες Vatican News και Wikipedia)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου