Ιταλία: οι Κλαρίσσες Καππουκίνες συγχαίρουν τον Ρομπέρτο Μπενίνι

ΙΤΑΛΙΑ: OI ΚΛΑΡΙΣΣΕΣ ΚΑΠΠΟΥΚΙΝΕΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΕΝΙΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ!

Ο 69χρονος γνωστός ιταλός σκηνοθέτης και κωμικός Roberto Benigni έλαβε τιμητικό βραβείο (leone d`oro) για τη συνολική καλλιτεχνική του πορεία στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. 

Κατά την παραλαβή ο τιμηθείς ευχαρίστησε τόσο θερμά την επί 40 χρόνια σύζυγο και συνοδοιπόρο του στην τέχνη Nicoletta Braschi (όπως ακριβώς εξέφραζε την αγάπη του προς αυτήν, στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Η ζωή είναι ωραία”) που προκάλεσε αίσθηση! 

Δεν ήταν γνωστή κάποια ιδιαίτερη σχέση του Benigni με την Εκκλησία. Κι όμως υπάρχει! Το αποκάλυψαν οι “Κλαρίσσες Καππουκίνες” της Νάπολης που ιδρύθηκαν τo 1538 από την μακαρία Maria Laurentia Longo. Χρόνια αργότερα, το 1615, εγκαινιάσθηκε η μονή “Corpus Domini” του Τάγματος στη Τσεζένα. Σε αυτή τη Μονή παντρεύτηκε το ζεύγος Benigni – Braschi, την 26-12-1991. 

Οι Μοναχές  της Νάπολης δε συγχάρηκαν τον καλλιτέχνη μόνο για τα λόγια αγάπης προς την επί 40 χρόνια σύζυγό του. Ξεκινώντας από την “ενδιαφέρουσα άποψη, εφόσον εκφράζεται από άνδρα, ότι «οι άνδρες είναι γυναίκες που δεν τα έχουν καταφέρει» (έκφραση του Groucho Marx, που χρησιμοποίησε ο Benigni κατά τη βράβευσή του)”, αποκάλυψαν ότι “γνωρίζουμε το φιλανθρωπικό σου έργο, που κρατάς κρυφό και επίσης βοήθησες και εμάς, κάποια εποχή, φιλοξενώντας στο σπίτι σου, δόκιμες μοναχές από τη Μοζαμβίκη, που είχαν φύγει λόγω πολέμου από τη χώρα τους! Αυτές  εκπαιδεύθηκαν στο μοναστήρι μας στη Τσεζένα και, όταν επέστρεψαν, ίδρυσαν Μονή στη Μοζαμβίκη. Ο Θεός να σε ευλογεί Ρομπέρτο”

Πληροφόρηση και φωτογραφία μονής από Il Cattolico

Φωτογραφία ζεύγους από Βενετία, από διαδίκτυο. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου