Ιταλία: Μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία 40 ετών!

ΙΤΑΛΙΑΜΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 40 ΕΤΏΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ!

Η Nazionale Italiana Cantanti συμπλήρωσε τέσσερις δεκαετίες συνεχούς και οργανωμένης ποδοσφαιρικής δράσης(1981 – 2021)! Κάθε χρόνο δίνει αρκετούς αγώνες με ομάδες άλλων επαγγελμάτων ή διαφορετικών προελεύσεων, εντόςκαι εκτός χώρας, για να συγκεντρώσει χρήματα για γνωστές φιλανθρωπικές δράσεις. Συνεργάζεται με τον ΕρυθρόΣταυρό, έχει ονομασθεί Πρέσβης Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ και οργανώνει τα γνωστά ως “ ματς της καρδιάς ”, με τησυμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και όχι μόνο τραγουδιστών.

Ο πρώτος γνωστός αγώνας διεξήχθη το 1969 (βλ. φωτό) αλλά χρειάσθηκαν κάποια χρόνια ώστε σημαντικοί ιταλοίμουσικοί να αποφασίσουν να δράσουν από κοινού, για να επιστρέψουν στην κοινωνία την αγάπη που δέχονται. Σε 40 χρόνια υπολογίζεται ότι έχουν διατεθεί πάνω από 100.000.000 ευρώ!

Ιδρυτές της ομάδας καλλιτέχνες όπως ο Μόγκολ (πλέον 85 ετών, πρώτος Πρόεδρος αυτής, συμμετείχε σε 296 αγώνες με 33 γκολ), ο Τζιάνι Μοράντι (340 αγώνες και 54 γκολ), ο Πάολο Μίγκολι (440 αγώνες), ο Αντρέα Μινιάρντι, ο Πούπο, ο Ουμπέτο Τότσι… Λίγα χρόνια αργότερα πρωτόπαιξε στην Ομάδα ο παλαιότερος αλλά και τωρινόςΠρόεδρός της Ενρίκο Ρουτζέρι (262 αγώνες με 104 γκολ). Δεύτερος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας είναι ο58χρονος πλέον ΄Ερος Ραματζότι (σε 223 αγώνες έχει πετύχει 128 γκολ) και … αρχισκόρερ ο 60χρονος ραδιοφωνικόςπαραγωγός και τραγουδιστής Λούκα Μπαρμπαρόσα (σε 271 αγώνες έχει πετύχει 226 γκολ!).

Σε συνέντευξη στην Avvenire o Ενρίκο Ρουτζέρι ανέφερε ότι οι προσεχείς αγώνες είναι για τη χρηματοδότησησταθμού πρώτων βοηθειών στο προσκύνημα του Μετζουγκόργε. Ο ίδιος δεν το έχει ακόμα επισκεφθεί, έχει όμως πάειστη Λούρδη, μαζί με τους Αντριάνο Τσελεντάνο και Τζιάνι Μοράντι κι εντυπωσιάσθηκε από την πίστη των αρρώστωνπου περίμεναν με υπομονή να προσκυνήσουν. Σημείωσε ότι η συμμετοχή του στη Nazionale Cantanti του έδωσε τηδυνατότητα να συναντήσει προσωπικότητες όπως οι Πέρεζ, Αραφάτ, Δαλάι Λάμα, Γκορμπατσώφ και οι Πάπες Ιωάννης- Παύλος Β΄ και Βενέδικτος 16ος και ότι απογοητεύεται όταν βλέπει καλλιτέχνες να έρχονται στην Ομάδα για“διαφήμιση” και όχι με διάθεση προσφοράς στο άλλον. “ Ίσως είχαμε μοιράσει 10 εκατ. ευρώ λιγότερα αν κάναμεεπιλογή όσων παίζουν στην ομάδα, όμως ο χρόνος αποδεικνύει τις προθέσεις του καθενός ”.

 

Πληροφόρηση και φωτογραφία Ενρίκο Ρουτζέρι από Avvenire.

Στατιστικά στοιχεία και φωτό πρώτου αγώνα από Wikipedia.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου