Ιταλία: “Έπρεπε να πεθάνει στη φυλακή!”

Αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του υπευθύνου δολοφονίας του Ντον Pepe Diana

Επειδή συχνά και στη χώρα μας υπάρχουν αντιδράσεις για αποφυλακίσεις ατόμων που έχουν καταδικασθεί για σοβαρά εγκλήματα, κάποιοι ακόμα και “ισόβια” παρουσιάζουμε ανάλογη περίπτωση από τη γειτονική Ιταλία.

Ο 71χρονος Nunzio de Falco, της εγκληματικής Καμόρα, καταδικασθείς σε ισόβια, γιατί έδωσε εντολή για τη δολοφονία τουλάχιστον 2 ατόμων, ένας εκ των οποίων ήταν ο 36χρονος, τo 1994, Iερέας του Casal di Principe Giuseppe Diana, είναι βαριά άρρωστος και με απόφαση της δικαιοσύνης του δόθηκε δικαίωμα κατ` οίκον περιορισμού, ώστε να πεθάνει σπίτι του. Γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της αδελφής του αδικοχαμένου Iερέα και πολλών φίλων του. Αντίθετα το σχόλιο του τοπικού Ιεράρχη ήταν ότι σέβεται την απόφαση και αποδέχεται την πράξη αυτή ως Xριστιανική, απέναντι σε ένα άνθρωπο που θα πεθάνει σύντομα.

Ποιος ήταν όμως ο Iερέας και γιατί είχε “μπει στο μάτι” της τοπικής εγκληματικής οργάνωσης: Eίχε γεννηθεί, το 1958, στον τόπο που χειροτονήθηκε Iερέας και διετέλεσε εφημέριος. Ήταν γνωστός για τη δράση του στις οργανώσεις Kαθολικών προσκόπων της περιοχής και δίδασκε σε σχολεία. Έγινε ευρύτερα γνωστός τα Χριστούγεννα 1991, όταν διαβάσθηκε στις Eνορίες της Επισκοπής ένα κείμενό του (Per amore del mio Popolo) κατά της παρέμβασης της Καμόρα στην τοπική κοινωνία. Έγινε σημείο αναφοράς της αντίστασης στη διαφθορά και το φόβο. Την ημέρα της γιορτής του, 19-3-1994, ο Giuseppe Quadramo, κατ` εντολή του De Falco, μπήκε στο σκευοφυλάκιο της Eκκλησίας και του έριξε 5 σφαίρες με πιστόλι.
Πέθανε ακαριαία. Η “ηθική δολοφονία” του κράτησε αρκετό καιρό ακόμα! Τοπικά ΜΜΕ, υπό τον έλεγχο της Καμόρα, για να αποσείσουν της ευθύνες της, τον κατηγόρησαν, μετά θάνατον, από παιδεραστία και επισκέπτη ιερόδουλων ως… συνεργάτη της εγκληματικής οργάνωσης και φύλακα εκρηκτικών. Όμως ο δολοφόνος έκανε συμφωνία με τους Iταλούς δικαστές και αποκάλυψε ποιος και γιατί τον είχε στείλει να σκοτώσει τον τολμηρό Iερέα.

Στα χρόνια που κύλησαν, τοπικές οργανώσεις, με πρωτεργάτες τους Kαθολικούς προσκόπους, συνασπίστηκαν στον αγώνα κατά της Καμόρα.

Τ` όνομά του δόθηκε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, ενώ γυρίστηκαν ντοκιμαντέρ και ταινίες εμπνευσμένες απ΄ τη ζωή του.

Όσο για την απελευθέρωση του “ιθύνοντα νου” της δολοφονίας του, επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τον τοπικό Ιεράρχη.
Η Εκκλησία δεν εκδικείται και οφείλει να είναι μεγαλόψυχη. Ας πεθάνει σπίτι του…

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από ιταλικό τύπο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου