Ινδονησία: Κρατική αναγνώριση της ονομασίας «YESUS KRISTUS»

 

Είναι γνωστό ότι η Ινδονησία είναι η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου: 230 στα 270 εκατ. πληθυσμού. Όμως, η χριστιανική παρουσία δεν είναι αμελητέα, άνω του 10% των κατοίκων, κυρίως προτεστάντες και καθολικοί (περίπου 20 και 8 εκατ. αντίστοιχα). Ο χριστιανισμός έχει επιρροή σε συγκεκριμένες ομάδες όπως οι τοπικοί πληθυσμοί Μπατάκ στη Σουμάτρα, και Νταϋκός στο Βόρνεο, στο νησί Ιάβα και στους Κινέζους μετανάστες. Άραβες μετανάστες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα, όμως οι αραβικές ονομασίες του Κορανίου είναι αυτές που χρησιμοποιούνται. 

Στο Κοράνι το όνομα του Χριστού αναφέρεται 25 φορές ως «Isa Almash» δηλ. Ιησούς Μεσσίας, καθότι θεωρείται αγγελιοφόρος του Αλλάχ (και όχι φυσικά Θεός που σταυρώθηκε και αναστήθηκε). Όμως, οι χριστιανοί της χώρας δεν ήταν ευχαριστημένοι να χρησιμοποιείται το όνομα του Χριστού όπως αποδίδεται στο Κοράνι και ζητούσαν τη ευαγγελική απόδοση «Yesus Kristus» δηλ. Ιησούς Χριστός.

Τελικά το Σεπτέμβριο του 2023 ο υπουργός Πολιτισμού Munadir Effendy ενημέρωσε τις χριστιανικές κοινότητες ότι το αίτημά τους έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση. Θα θεωρούνται εθνικές χριστιανικές εορτές η Γέννηση, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού και ο Πρόεδρος της χώρας θα επισκέπτεται επίσημα κάθε χρόνο μεγάλους χριστιανικούς ναούς, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή των χριστιανών στην πρόοδο της χώρας.

Πληροφόρηση και φωτογραφία Υπουργού από Πρακτορείο Zenit.gr

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου