Ινδία: τα φορέματα της Ασσίζης από οικολογικό βαμβάκι!

ΙΝΔΙΑ: ΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΣΙΖΗΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ!

To Tamil Nadu είναι ένα κρατίδιο της Ινδίας 50 εκατομμυρίων κατοίκων. Το 1994 Φραγκισκανές Μοναχές είχαν την ιδέα να ξεκινήσουν μια επιχείρηση υφαντουργίας, για να στηρίξουν τις άνεργες κοπέλες, ιδιαίτερα όσες παρουσίαζαν προβλήματα αναπηρίας. Χρησιμοποιώντας 100% οικολογικό βαμβάκι που παράγεται στην περιοχή, σεβόμενες το περιβάλλον και υποστηρίζοντας τη δίκαιη και αλληλέγγυα ανάπτυξη, χρόνια πριν εμφανισθεί ο Πάπας Φραγκίσκος και μιλήσει για την προστασία του περιβάλλοντος, κατάφεραν να προωθήσουν τα προϊόντα της “Assisi Garments” σε όλες τις αγορές της Δύσης που προωθούν το δίκαιο εμπόριο. Το τρίπτυχο “παράδοση – ανανεωτικό πνεύμα – περιβάλλον” έχει δώσει στην επιχείρηση την πιστοποίηση Global Organic Textile Standard (Gots) και αυξήσει τις αρχικές 100 εργαζόμενες σε πάνω από 300.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τα κέρδη επενδύονται σε δημιουργία κοινωφελών δομών: κλινική για ασθενείς με νεοπλασίες (από τη χρήση φυτοφαρμάκων στη γεωργία), κέντρο για ασθενείς με AIDS, στέγη για λεπρούς, σχολείο για άτομα με προβλήματα όρασης, ορφανοτροφείο ! 

Πληροφόρηση και φωτογραφίες (μοναχή με εργαζόμενες

και τοπίο της περιοχής ) από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου