Ινδία: νέα Γενική Ηγουμένη των Ιεραποστόλων της Αγάπης

 

Το Τάγμα που ίδρυσε η Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας, οι Ιεραπόστολοι της Αγάπης, δραστηριοποιούνται σήμερα σε 110 χώρες του κόσμου. Παρότι υπάρχει Ηγουμενείο και στη Ρώμη, εντούτοις το Γενικό Ηγουμενείο και η Γενική Ηγουμένη παραμένουν στην Ινδία όπου πρόσφατα εκλέχθηκε η 3η διάδοχος της Αγίας.

Πράγματι, πρώτη διάδοχος της Μητέρας Τερέζας μετά το θάνατό της το 1997, ήταν η νεπαλέζα αδελφή Nirmala Joshi, η οποία παρέμεινε Ηγουμένη για 2 θητείες μέχρι το 2009. 

Τη διαδέχθηκε η αδελφή Preme, με καταγωγή από τη Γερμανία, η οποία έκανε επίσης δύο θητείες, 2009-2022. Εδώ και λίγες μέρες Γενική Ηγουμένη είναι η 68χρονη αδελφή Μ. Joseph από την Κεράλα της Ινδίας.    

Η αδελφή Joseph έγινε δεκτή στο Τάγμα σε ηλικία 20 ετών και υπήρξε από τις στενότερες συνεργάτριες της ίδιας της Μητέρας Τερέζας! Υπηρέτησε στις Φιλιππίνες, στη Γερμανία και στην Παπούα Νέα Γουινέα. Είχε διατελέσει σύμβουλος της προηγούμενης Γενικής Ηγουμένης και πριν την εκλογή της ήταν η Επαρχιακός του Τάγματος για την Κεράλα, διαμένουσα σε σπίτι προστασίας παιδιών που διατηρούν οι Μοναχές στο Ernakulom. 

Πληροφόρηση και φωτογραφία Ηγουμένης από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου