ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
 

Οι Ιεράρχες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα είχαν ενημερωθεί ότι, με την ευκαιρία που θα ευρίσκονταν στο νησί της Τήνου στις 16 Δεκεμβρίου 2015, για να συμμετάσχουν στον εορτασμό που έχει προγραμματίσει η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου για την πεντηκοστή επέτειο της ιερατικής χειροτονίας του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Νικολάου Πρίντεζης, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας με σκοπό να αντιμετωπίσουν τρέχοντα θέματα που αφορούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα.
Οι εργασίες έγιναν στα Γραφεία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου0μυκόνου στη Χώρα της Τήνου και συμμετείχαν:
Ο Σεβασμιότατος Φραγκίσκος Παπαμανώλης, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου
Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος Φώσκολος Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου
Ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης, Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικός τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης
Ο Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνα και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου
Ο Σεβασμιότατος Πέτρος Στεφάνου Επίσκοπος Σύρου και Θήρας και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης και
Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου.
Στην αρχή των εργασιών ο επιχώριος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος Πρίντεζης ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό του ου χρυσού ιωβηλαίου της ιεροσύνης του και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με:
1.- Τρόπους συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα πλαίσια της εφαρμογής του Νόμου 4301/2014 που αφορά τον προσδιορισμό της νομικής προσωπικότητας της καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. 
Διαπιστώνεται ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες δεν είναι ενημερωμένες σε βαθμό που να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή του Νόμου με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφοροποιημένες συμπεριφορές δημόσιων υπαλλήλων.
Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από Υπουργείο να προχωρήσει στην έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για το Νόμο 4301/2014. Αυτή η εγκύκλιος θα βοηθήσει όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τα όποια προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή του. Θα συμβάλει επίσης ώστε οι όποιες συναλλαγές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα με το Δημόσιο να είναι ολιγότερο χρονοβόρες. 
Διαπιστώνεται με πολλή ικανοποίηση η διάθεση του Υπουργείου να υπάρχει καλή συνεργασία και με την Καθολική Εκκλησία, πράγμα που θα είναι προς όφελος και των δύο μερών.
2.- Άλλα επείγοντα θέματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Τήνος 17/12/2015

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΙΕ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου