Θεοφάνεια στην πόλη της Τήνου

 

“Σήμερα άνοιξαν οι ουρανοί, η θάλασσα γλυκάθηκε, η γη αγάλλεται, σκιρτούν οι λόφοι και τα όρη! Επειδή στον Ιορδάνη ποταμό ο Ιωάννης βάφτισε τον Κύριο!”

 

Τελέσθηκε την παραμονή της εορτής των Θεοφανείων η Ευλογία του Μεγάλου Αγιασμού ακολουθώντας το τυπικό της Τήνου από τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου π. Ιωσήφ Πρίντεζη στην ενορία του Αγίου Νικολάου πόλεως Τήνου.

Μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος, π. Μάρκος Φώσκολος και ο διάκονος της Αρχιεπισκοπής, π. Μάριος Φώσκολος.

Στην μέση του Ναού είχε ετοιμασθεί κατάλληλα για την ευλογία του νερού. Το εκκλησίασμα συμμετείχε ενεργά ψέλνοντας τους κατάλληλους ύμνους με την συνοδεία του εκκλησιαστικού οργάνου. Στα πλήκτρα ήταν ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Ακολούθησε η ακολουθία του Λόγου του Κυρίου και το κήρυγμα, το οποίο έγινε από τον Σεβασμιότατο, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή που ακούστηκε, στο νόημα της Ακολουθίας του Αγιασμού και στο αγιασμένο νερό ως σημείο της παρουσίας του Θεού και του Πνεύματός Του.

Μετά την ακολουθία του Λόγου συνεχίστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Φωτογραφίες :  Πόπη Σκλάβου.

δ.μ.φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου