Θεία Λειτουργία στους χώρους του Πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι «Σταθείτε σταθεροί στην πίστη»

Θεία Λειτουργία στους χώρους του Πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι «Σταθείτε σταθεροί στην πίστη»

Την πρώτη ολοκληρωμένη ημέρα της επίσκεψής του στην Κένυα, ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε χώρο που είχε ειδικά διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι. Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο Πάπας τόνισε τη σημασία της οικογένειας, σημειώνοντας ότι, η κοινωνία της Κένυας είναι ευλογημένη με μια ισχυρή οικογενειακή ζωή, ένα βαθύ σεβασμό για τη σοφία των ηλικιωμένων και την αγάπη για τα παιδιά. Η υγεία της κάθε κοινωνίας εξαρτάται από την υγεία των οικογενειών της. 

Ο Άγιος Πατέρας έκανε επίσης και μια ειδική έκκληση για τους νέους της Κένυας, λέγοντας: «Κάνω έκκληση με έναν ιδιαίτερο τρόπο στους νέους της χώρας. Αφήστε τις μεγάλες αξίες των παραδόσεων της Αφρικής, τη σοφία και την αλήθεια του λόγου του Θεού, και το γενναιόδωρο ιδεαλισμό της νιότης να σας καθοδηγεί στην προσπάθεια να διαμορφώσετε μια κοινωνία που θα είναι όλο και πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, και με σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είθε να μπορείτε πάντα να δείχνετε ενδιαφέρον για τις ανάγκες των φτωχών, και να απορρίπτετε όλα όσα οδηγούν στην προκατάληψη και τις διακρίσεις, γι’ αυτά τα πράγματα, που όπως ξέρουμε, δεν είναι του Θεού». 

Ο Πάπας κάλεσε όλους εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί για τη Θεία Λειτουργία «να σταθούν δυνατοί στην πίστη και να μην φοβούνται, λέγοντάς τους ότι ο Κύριος μας ζητά να είμαστε ιεραποστολικοί μαθητές, άνδρες και γυναίκες που ακτινοβολούν την αλήθεια, την ομορφιά και τη μεταμορφωτική δύναμη του Ευαγγελίου».

Ούτε η βροχή μπόρεσε να μειώσει τη διάθεση των Κενυατών. Εντυπωσιακός αριθμός Καθολικών αλλά και μη Καθολικών άρχισε να συγκεντρώνεται στην πανεπιστημιούπολη του Ναϊρόμπι από τις τρεις το πρωί. Η Θεία Λειτουργία άρχισε στις 10 το πρωί και διήρκεσε περίπου μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά.

Τα μέσα ενημέρωσης της Κένυας ανέφεραν ότι η χωρητικότητας τριακοσίων χιλιάδων πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Χιλιάδες άλλοι Κενυάτες είχαν παραταχθεί στους δρόμους της περιοχής περιμένοντας έστω μια στιγμιαία εικόνα του πάπα Φραγκίσκου. Σε μια χώρα όπου ένας στους τρεις είναι καθολικός, αυτό είναι κατανοητό. Η κυβέρνηση τίμησε την ημέρα με δημόσια αργία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου