Θα δώσω μια νέα καρδιά.

Θα δώσω μια νέα καρδιά.

 

Όταν οι άνθρωποι θεραπευτούν από κάθε συμπάθεια ή αντιπάθεια, θα μπορέσουν να χαρούν την παρουσία του Θεού, ο κάθε ένας στον εαυτό του και μαζί με τους άλλους. Πάνω στη γη θα υπάρξει πλήρης υγεία διότι μεταξύ ανθρώπου και ανθρώπου, μεταξύ φυλής και φυλής, μεταξύ λαού και λαού, μεταξύ έθνους και έθνους θα κυκλοφορεί καθαρό αίμα. Με την παρουσία του Χριστού η ανθρωπότητα θα είναι ένα σώμα υγιές. Μεταξύ φλέβας και φλέβας θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα το θεανθρώπινο αίμα. Ολοκληρωτική δωρεά αγάπης.

Πολλές φορές λέμε αυτοί οι δύο δεν μπορούν να ζήσουν μαζί, διότι μεταξύ τους δεν κυκλοφορεί καλό αίμα. Υποφέρουν όταν είναι μαζί διότι είναι κτυπημένοι από την αντιπάθεια. Κάποιος άλλος θα έλεγε: Θα ήταν καλό αυτοί οι δυο να είναι μαζί, ο ένας θα διορθώνει τον άλλο, θα μειώνει τη μοναξιά του άλλου.Είναι φανερό πως: δύο κομμάτια πάγου ποτέ δεν μπορούν να ενωθούν εάν δεν λιώσουν από τη ζεστασιά του ήλιου.

Λιώνοντας στη ζεστασιά του ήλιου το κάθε ένα χάνει τη δική του «εικόνα» και αποκτά την αρχική μορφή του νερού. Τότε αυτά τα δύο κομμάτια πάγου θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί, όχι πια το ένα δίπλα στο άλλο, όχι μόνο το ένα για τον άλλο, αλλά το ένα μέσα στον άλλο. Η ένωσή τους που θα διευκολυνθεί από τη ζεστασιά του ήλιου θα γεννήσει ένα νέο χείμαρρο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου