Θαύμα στη Φάτιμα; Έφηβος κοπέλα ανακτά το φως της μετά τη θεία Κοινωνία

Θαύμα στη Φάτιμα;

Έφηβος κοπέλα ανακτά το φως της μετά τη θεία Κοινωνία

 

Από την Almudena Martínez-Bordiú

ACI Prensa Staff, 7 Αυγούστου 2023 / 16:00 μμ

“Άνοιξα τα μάτια μου και μπορούσα να δω τέλεια”, δήλωσε η Jimena, (Σιμώνα) μια 16χρονη Ισπανίδα προσκυνήτρια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, η οποία είπε ότι ανέκτησε ως εκ θαύματος την όρασή της αφού έλαβε την θεία Ευχαριστία στη Φάτιμα της Πορτογαλίας, κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας εκεί.

Αυτό το πιθανό θαύμα συγκίνησε τις καρδιές και γέμισε με ελπίδα όλους εκείνους που παρακολουθούσαν τα γεγονότα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από ένα εκατομμύριο νέους στην πορτογαλική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Η Σιμώνα ταξίδεψε στη Λισαβόνα από τη Μαδρίτη με μια ομάδα από το Opus Dei. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, συγγενείς και γνωστοί της νεαρής γυναίκας οργάνωσαν ένα εννεαήμερο προσευχής (novena) για να προσευχηθούν στην Παναγία των Χιονιών, της οποίας η γιορτή τιμάται στις 5 Αυγούστου, την ίδια ημέρα που ανέκτησε την όρασή της.

Εδώ και δυόμισι χρόνια, η Σιμώνα υπέφερε από απώλεια όρασης λόγω προβλήματος μυωπίας που της άφησε απώλεια όρασης 95%. Το πρωί της 5ης Αυγούστου, όταν ο Άγιος Πατέρας προσευχόταν επίσης το ροζάριο στο ιερό της Φάτιμα, η Σιμώνα έλαβε αυτό που η ίδια περιγράφει ως “μεγάλο δώρο” από την Παναγία.

Λίγο καιρό αφότου ανέκτησε την όρασή της, η Σιμώνα δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό COPE ότι ξύπνησε εκείνο το πρωί “όπως ξυπνάω εδώ και δυόμισι χρόνια, βλέποντας σούπερ θολά, πολύ άσχημα”.

Εξήγησε ότι είχε πάει στη Θεία Λειτουργία με τις φίλες της “επειδή είμαστε στην ΠΗΝ και αφού κοινωνήσαμε άρχισα να κλαίω πολύ, γιατί ήταν η τελευταία μέρα του εννεαημέρου και ήθελα να θεραπευτώ και είχα ζητήσει πολύ από τον Θεό να με θεραπεύσει”.

“Όταν άνοιξα τα μάτια μου, μπορούσα να δω τέλεια”, συνέχισε η νεαρή γυναίκα, “ήταν συγκλονιστικό- πρέπει να δοθούν πάρα πολλές ευχαριστίες για το θαύμα, γιατί είδα την Αγία Τράπεζα, το Αρτοφόρειο και τις φίλες μου, που ήταν εκεί, και τις έβλεπα τέλεια”.

Επιπλέον, είπε ότι ήταν σε θέση να διαβάσει την προσευχή του εννεαημέρου που προσευχόταν και ότι εξακολουθεί να διαβάζει “αρκετά καλά” – δεν είχε ξεχάσει καθόλου πώς να διαβάζει.

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι είναι “σούπερ ευτυχισμένη” και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ομάδα προσευχής. “Αυτό ήταν μια δοκιμασία πίστης- η Παναγία μου έδωσε ένα μεγάλο δώρο που δεν θα ξεχάσω”, είπε.

Σε δήλωσή του στις 6 Αυγούστου στην ACI Prensa, τον ισπανόφωνο ειδησεογραφικό συνεργάτη του CNA, ο καρδινάλιος Χουάν Χοσέ Ομέλλα, αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης και πρόεδρος της Συνόδου των Ισπανών Επισκόπων, αναφέρθηκε στο πιθανό θαύμα ως “χάρη του Θεού” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο τέλος της Π.Η.Ν. που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Eduardo VII στη Λισαβόνα.

Ο καρδινάλιος είπε ότι μπόρεσε να μιλήσει με την Σιμώνα μέσω βιντεοκλήσης και ότι εκείνη εξήγησε τι συνέβη με φυσικό και ανεπηρέαστο τρόπο. “Η κοπέλα ήταν πολύ ενθουσιασμένη- ήταν τυφλή για αρκετό καιρό και μάθαινε τη μέθοδο Braille για δύο ή τρία χρόνια”, είπε.

Ο ιεράρχης σημείωσε επίσης ότι η Σιμώνα “έπρεπε να διαβάσει την προσευχή των ευχαριστιών στη λειτουργία εκείνη την ημέρα με την ομάδα της Μαδρίτης” και ότι, αφού έλαβε τη Θεία Κοινωνία, ήταν σε θέση να τη διαβάσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η νεαρή γυναίκα είπε επίσης στον καρδινάλιο ότι προσεύχονταν για “εννέα ημέρες ζητώντας από την Παναγία τη θεραπεία της”.

Ο Καρδ. Ομέλλα ενθάρρυνε τους πιστούς να “ευχαριστούν τον Θεό” και εξήγησε ότι “αυτό δεν οδηγεί στην υπόθεση της αγιοποίησης για κανέναν, επειδή η Παναγία είναι ήδη αγία, αλλά είναι πράγματι μια χάρη από τον Θεό”.

Επισήμανε ότι “τότε οι γιατροί θα πρέπει να το αξιολογήσουν, πώς ήταν, αν υπήρχε, αν μπορούσε να θεραπευτεί ή όχι. Αλλά προς το παρόν για το κορίτσι αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός. Ας πούμε ένα θαύμα. Δεν έβλεπε και τώρα βλέπει. Τώρα οι γιατροί θα μπορέσουν να πουν τα υπόλοιπα, αλλά αυτή πήγε σπίτι της βλέποντας. Λοιπόν, βλέπει, δόξα τω Θεώ”.

Ο Καρδ. Ομέλλα είπε ότι “πραγματικά εντυπωσιάστηκε” από άλλες μαρτυρίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της Π.Η.Ν. από νέους ανθρώπους που “έχουν επίσης ανακτήσει την εσωτερική τους όραση”.

Αυτή η ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την ACI Prensa, τον ισπανόφωνο ειδησεογραφικό εταίρο του CNA. Έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί από το CNA.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου