Η Χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

                                                                 

                                                               Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Με την πρέπουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών η εις Επίσκοπον χειροτονία του π. Θεοδώρου Κοντίδη. Ο π. Θεόδωρος, ιερομόναχος του Τάγματος των Πατέρων Ιησουιτών, εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών και Αποστολικός Τοποτηρητής Ρόδου κατά βούληση της Αγίας Έδρας, στις 14 Ιουλίου 2021.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιοτάτους Αρχιερείς π. Νικόλαο Φώσκολο, πρώην Καθολικών Αθηνών και π. Ιωάννη Σπιτέρη πρώην Κερκύρας. Συλλειτούργησαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα Σεβασμιότατος π. Savio Hon TAI-FAI, S.D.B., μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ιερομόναχοι διαφόρων Μοναχικών Ταγμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στο εσωτερικό του Ναού βρισκόταν περιορισμένος αριθμός πιστών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Παρόντες στην Ιεροτελεστία εκπρόσωποι Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών: η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής. Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Ποιμένες της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη ζωή της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς με αυτήν ανανεώθηκε η γενεά των Επισκόπων. Πλέον, η Ιεραρχία απαρτίζεται από νέους ηλικιακά Ιεράρχες που ανέλαβαν τα ηνία των Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Χώρας αλλά και από τους πρεσβυτέρους παραιτηθέντες επισκόπους. Η νεότητα, ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός συμπληρώνονται από την εμπειρία, τη σοφία και τη γνώση των γηραιότερων και, υπό την καθοδήγηση του Παναγίου Πνεύματος, η Μητέρα Εκκλησία θα μπορεί να οδηγεί σταθερά και ακλόνητα προς το μέλλον τα μέλη της.

Φωτογραφίες: Λ. Βαμβακάρης

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη