Η Χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

                                                                 

                                                               Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Με την πρέπουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών η εις Επίσκοπον χειροτονία του π. Θεοδώρου Κοντίδη. Ο π. Θεόδωρος, ιερομόναχος του Τάγματος των Πατέρων Ιησουιτών, εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών και Αποστολικός Τοποτηρητής Ρόδου κατά βούληση της Αγίας Έδρας, στις 14 Ιουλίου 2021.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιοτάτους Αρχιερείς π. Νικόλαο Φώσκολο, πρώην Καθολικών Αθηνών και π. Ιωάννη Σπιτέρη πρώην Κερκύρας. Συλλειτούργησαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα Σεβασμιότατος π. Savio Hon TAI-FAI, S.D.B., μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ιερομόναχοι διαφόρων Μοναχικών Ταγμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στο εσωτερικό του Ναού βρισκόταν περιορισμένος αριθμός πιστών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Παρόντες στην Ιεροτελεστία εκπρόσωποι Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών: η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής. Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Ποιμένες της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη ζωή της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς με αυτήν ανανεώθηκε η γενεά των Επισκόπων. Πλέον, η Ιεραρχία απαρτίζεται από νέους ηλικιακά Ιεράρχες που ανέλαβαν τα ηνία των Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Χώρας αλλά και από τους πρεσβυτέρους παραιτηθέντες επισκόπους. Η νεότητα, ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός συμπληρώνονται από την εμπειρία, τη σοφία και τη γνώση των γηραιότερων και, υπό την καθοδήγηση του Παναγίου Πνεύματος, η Μητέρα Εκκλησία θα μπορεί να οδηγεί σταθερά και ακλόνητα προς το μέλλον τα μέλη της.

Φωτογραφίες: Λ. Βαμβακάρης

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου