Η χαρά της Ορθοδόξου Ουκρανικής Συνόδου για τη συνάντηση Πάπα-Κυρίλλου

«Είναι μεγάλη η χαρά για την παγκόσμια Εκκλησία». Έτσι ο σεβασμιότατος MieczyslawMokrzycki, Αρχιεπίσκοπος της LvivdeiLatiniκαι πρόεδρος της ConferenzaEpiscopaleτης Ουκρανίας, σχολίασε την αυριανή ιστορική συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, στο αεροδρόμιο της Αβάνας, στην Κούβα.

Σε μια συνέντευξη στον Kai (Καθολική Υπηρεσία Πληροφοριών στην Πολωνία), ο Mokrzycki, πρώην δεύτερος γραμματέας του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ και Βενεδίκτου XVI, υπογράμμισε ότι «αυτή τη συνάντηση την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό.»

 «Για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τον Ιωάννη Παύλο II και τον Βενέδικτο XVI», υπενθύμισε ο ιεράρχης, λέγοντας ότι το αυριανό ιστορικό ραντεβού «θα είναι επωφελές για τη σχέση μεταξύ της Καθολικής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και επίσης, θα συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου