Η χαρά της Ορθοδόξου Ουκρανικής Συνόδου για τη συνάντηση Πάπα-Κυρίλλου

«Είναι μεγάλη η χαρά για την παγκόσμια Εκκλησία». Έτσι ο σεβασμιότατος MieczyslawMokrzycki, Αρχιεπίσκοπος της LvivdeiLatiniκαι πρόεδρος της ConferenzaEpiscopaleτης Ουκρανίας, σχολίασε την αυριανή ιστορική συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, στο αεροδρόμιο της Αβάνας, στην Κούβα.

Σε μια συνέντευξη στον Kai (Καθολική Υπηρεσία Πληροφοριών στην Πολωνία), ο Mokrzycki, πρώην δεύτερος γραμματέας του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ και Βενεδίκτου XVI, υπογράμμισε ότι «αυτή τη συνάντηση την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό.»

 «Για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τον Ιωάννη Παύλο II και τον Βενέδικτο XVI», υπενθύμισε ο ιεράρχης, λέγοντας ότι το αυριανό ιστορικό ραντεβού «θα είναι επωφελές για τη σχέση μεταξύ της Καθολικής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και επίσης, θα συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου