Η «φουσκωτή Εκκλησία» της Ολλανδίας

 

O π. Jochem Van Velthuven, 40χρονος Ολλανδός ιερέας, είχε εντυπωσιασθεί από τον διατηρημένο πύργο που βρίσκεται δίπλα σε μια ερειπωμένη Εκκλησία, αφιερωμένη στον St. Willibroed, στην περιοχή Temenzer της πόλης Μπρέντα. Σκέφτηκε να κτίσει ένα παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην «Παναγία – Βασίλισσα της Ειρήνης».

Για να συγκεντρώσει τα χρήματα είχε την ιδέα να εγκαταστήσει, το Νοέμβριο 2019, μια φορητή «φουσκωτή» Εκκλησία στο κέντρο της πόλης!

«Η ιδέα ήταν να καλέσουμε τους περαστικούς να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν μέσα σε αυτό το χώρο και να αναζωογονήσουν την πίστη τους. Εμείς ήμαστε εκεί πρόθυμοι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους. Ήρθαν πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ αλλά και ευρωπαίοι μετανάστες από την Πολωνία, την Ιταλία και την Ισπανία. Επίσης ιερείς που ζουν εδώ αλλά προέρχονται από την Ινδία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και την Αργεντινή. Η Ολλανδία ιστορικά έχει δώσει πολλούς ιεραπόστολους. Τώρα μας το επιστρέφουν» ανέφερε ο ιερέας στην ολλανδική τηλεόραση, σχολιάζοντας τα θετικά σχόλια που συγκέντρωσε η πρωτοβουλία του.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά για να υλοποιήσει την οικοδόμηση του Ναού, ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει σύντομα.

Ο ιερέας σκέπτεται τη διατήρηση της «φουσκωτής εκκλησίας» στους δρόμους. Όχι για να συγκεντρώσει και άλλα χρήματα, αλλά για να δείξει ότι οι πόρτες της Εκκλησίας είναι πάντα ανοικτές σε όλους τους ανθρώπους.

 

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Roma Report

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου