Η ΤΟΥΡΚΙΑ κατασκευάζει το πιο υψηλό άγαλμα του κόσμου προς τιμήν της Παναγίας”

Η ΤΟΥΡΚΙΑ κατασκευάζει το πιο υψηλό άγαλμα του κόσμου προς τιμήν της Παναγίας”. Ο Τούρκος Δήμαρχος ZeynelBakıcı της πόλης Selcuk, στο Δημαρχείο του οποίου  το Δημαρχείο  ευρίσκεται η αρχαιολογική έκθεση  της παλαιάς πόλεως Εφέσου,  ανάγγειλε   το σχέδιό του να κατασκευάσει  στους πρόποδες του «λόφου του Αηδονιού»  το πιο υψηλό άγαλμα  του κόσμου αφιερωμένο στη Παρθένο Μαρία

Η πόλη Selcuk– ανάφερε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες  τούρκικες πηγές  που  ενημερώθηκαν από το γραφείο πληροφοριών Fides – είναι υποψήφια να φιλοξενήσει το έτος 2017   τις εργασίες του διεθνούς Συμποσίου  με θέμα το θρησκευτικό τουρισμό και τα προσκυνήματα  και στην περίπτωση αυτή  οι Σύνεδροι θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί  από το μεγαλοπρεπές άγαλμα της Μητέρας του Χριστού.

Η ιδέα για την κατασκευή  σ’ αυτή τη θέση  ενός Θεομητορικού Μνημείου ρίχτηκε  πέρσι  από τον πολιτικό CemilSeboy, υποψήφιο  του Κόμματος  για την Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη  (Akp) της περιφέρειας της Σμύρνης, πάντα με το σκεπτικό  της προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού  και την προσέλευση χριστιανών προσκυνητών σ’ αυτή την περιοχή της Τουρκίας.

Ακριβώς πάνω στο «Λόφο του Αηδονιού»  που δεσπόζει  στην  πεδιάδα  με τα ερείπια της Εφέσου,  ευρίσκεται επίσης  η  τοποθεσία  της  MeryemAnaEvi, δηλαδή «του Οίκου της Μαρίας», που ανακαλύφθηκε το έτος 1891  από την αρχαιολόγο Katharina Emmerick.

Πηγή: Meryemana.Info

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου