Η ΤΗΝΟΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

Η ΤΗΝΟΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ


Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014  το απόγευμα στις 6:30 στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιγνατίου στα Λουτρά Τήνου τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του Ιησουίτη μοναχού, αδελφού Λεονάρδου Μαραγκού.


Το Μοναστήρι των Ιησουϊτών Πατέρων στα Λουτρά Τήνου

Τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπό  μας π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν μαζί του ο εφημέριος του Ναού Ιερομόναχος Ιησουΐτης  π. Δημήτριος Δαλέζιος, ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κάμπου π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής π. Αντώνιος Φόνσος και ο εφημέριος Μυκόνου και  Πάρου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς.

Πολλοί φίλοι του αείμνηστου συμπαθούς μοναχού Λεονάρδου έσπευσαν να συμμετάσχουν στην επιμνημόσυνη Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν για την αιώνια ανάπαυση του.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά το Ευαγγέλιο αναφέρθηκε στον τρόπο που οι χριστιανοί εκδηλώνουν την αγάπη τους  στον πλησίον τους, όταν αυτός είναι μαζί τους στην επίγεια πορεία πίστης και  στον τρόπο που χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την ίδια αγάπη τους όταν το πρόσωπο που αγάπησαν δεν είναι πια μαζί τους, αλλά ολοκλήρωσε την πορεία του πάνω στη γη και  πορεύτηκε  την οδό που οδηγεί την αιώνια ανάπαυση.

Αναφερόμενος τον αείμνηστο αδελφό Λεονάρδο τον χαρακτήρισε φίλο  των απλών ανθρώπων και ιδίως των γεωργών με τους οποίους συναναστρεφόταν κατά την αποστολή του στο νησί της Τήνου και η απλότητά του αλλά προπάντων το  συνεχές χαμόγελό του  ήταν τα χαρίσματα που τον έκαναν σε πολλούς αγαπητό.  Είχε βρει δικό του όμορφο και απλό τρόπο για να φανερώνει τη χαρά του για την αφιερωμένη στον Κύριο ζωή του. 


Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας την ομιλία του τον χαρακτήρισε  «χαμογελαστό μοναχό» καιζήτησε από όλους να μην τον θαυμάζουν απλώς, αλλά όλοι να μιμηθούμε τη χαρά που ένιωθε ως αφιερωμένος στο Θεό και την φανέρωνε υπηρετώντας το Θεό στο πρόσωπο όσων των πλησίαζαν και τους πλησίαζε.

ΚΑΝ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου