Η τεράστια γλυκύτητα της ευλάβειας προς την Ιερά Καρδία του Ιησού

Υπάρχουν όπως μελετήσαμε πολλοί λόγοι για τους οποίους η Ευλάβεια προς την Ιερά Καρδία είναι η μεγαλύτερη και η πιο χρήσιμη για την χριστιανική μας ζωή. Αλλά, για να ολοκληρώσουμε τους λόγους που μας κάνουν αγαπημένη αυτή την Ευλάβεια, θα μελετήσουμε την γλυκύτητα και την χαρά που προκαλεί.
Δεν υπάρχει άλλο μέρος όπου ο Κύριος κάνει να αισθανόμαστε πιο έντονα τη γλυκύτητα της παρουσίας Του και των δώρων Του, παρά στο Μυστήριο της Ευχαριστίας. Στα άλλα Μυστήρια ο Σωτήρας μάς χαρίζει τις χάρες Του, αλλά σ’ αυτό, μας δίνει τη μεγαλύτερη από όλες τις χάρες, αφού μας δίνει πραγματικά και αληθινά τον εαυτό του.
Η ευλάβεια προς την Ιερά Καρδία του Ιησού μάς οδηγεί να λατρεύουμε αληθινά και πιστά τον Ιησού στο Αγιότατο Μυστήριο της Ευχαριστίας και μας αφιερώνει, ιδιαίτερα, σε αυτό το Μυστήριο, επειδή σ’ αυτόν βρίσκεται ζωντανή η Καρδία του Ιησού. Γι’ αυτό μας παρέχει επίσης τη μεγαλύτερη γλυκύτητα.
Δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε επειδή ο Χριστός προκαλεί γλυκά συναισθήματα στους πιστούς του, ειδικά σε μια εποχή που του δείχνει τόσο λίγη ευγνωμοσύνη και τόσο λίγη αληθινή αγάπη, αφού αυτή η ευλάβεια είναι πολύ ευχάριστη στον Χριστό. Με τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατο να ζούμε βαθιά αυτή την Ευλάβεια και να μην έχουμε μια μεγαλύτερη επιθυμία να αγαπήσουμε τον Ιησού Χριστό, και να μην νιώθουμε τη γλυκύτητα και την άνεση που είναι αδιαχώριστη από την αγάπη.
Και καθώς η απλή σκέψη των πληγών του Ιησού Χριστού μας εμπνέει με την εμπιστοσύνη στην ευσπλαχνία Του, έτσι η ανάμνηση της Ιεράς Καρδίας μας εμπνέει με μια τεράστια γλυκύτητα και χαρά που, αν και μπορεί να γίνει αισθητή, δεν μπορεί να εξηγηθεί.
Η μικρή μας αγάπη για τον Χριστό, οι ατέλειές μας, η μικρή μας πίστη και πολλά άλλα σφάλματα είναι οι αιτίες της ατυχίας μας. Αλλά κανένα από αυτά τα σφάλματα δεν βρίσκεται σε αυτήν την ευλάβεια προς την Ιερά Καρδία, αλλά μάλλον πολλές μοναδικές εύνοιες φαίνεται να είναι αδιαχώριστες από αυτήν.
Για όλα αυτά, η Καρδία του Ιησού είπε στην Αγία Ματθίλδη: «Κόρη μου, αν θέλεις να ζητήσεις συγχώρεση για την αμέλεια σου στην υπηρεσία μου, να έχεις μια τρυφερή αφοσίωση στην Καρδιά μου, γιατί είναι ο θησαυρός όλων των χαρίτων που σου δίνω συνεχώς, και είναι η ίδια η πηγή όλων των εσωτερικών παρηγοριών και εκείνων των γλυκυτήτων με τις οποίες γεμίζω τους πιστούς μου φίλους».

Ιδέες από το βιβλίο «Η ευλάβεια προς την Ιερά Καρδία του Ιησού», του πατέρα Jean Croiset.

π. Ιωσήφ Rossi

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 25 Μαρτίου – Πανήγυρη ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Εβρ 10, 5. 7 Ο Κυριος εισέρχεται στον κόσμο λέγοντας: Ιδού, έρχομαι, να εκτελέσω,

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 23-3-2025

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Γ’ Κυριακή της Τεσσαρακοστής, 23 Μαρτίου 2025 Kείμενο ετοιμασμένο από τον Άγιο Πατέρα   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Η παραβολή που βρίσκουμε στο