Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

 

Τις ημέρες αυτές συνεχίστηκε η εργασία των δύο Ουρσουλινών Μοναχών, της αδελφής Anne– Marie  και Odiliaπου έφτασαν από τη Γαλλία για να τακτοποιήσουν τα Αρχεία του Μοναχικού τους Τάγματος στην Ελλάδα. Αυτά αφορούν τις Μονές και Σχολές που λειτούργησαν στη Νάξο και στην Τήνο.

Η εργασία της αρχειοθέτησης έγινε με πολλή φροντίδα και είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την επιστημονική τους εργασία, εφόσον  και οι δύο αυτές μοναχές είναι ειδικευμένες στην αρχειοθέτηση.

Ελπίζουμε ότι με μία τρίτη επίσκεψη και μεγαλύτερη παράταση της παρουσίας τους στην Τήνο, θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο Αρχείο της δραστηριότητας των Μοναχών Ουρσουλινών στην Νάξο και την Τήνο. Το μέρος του αρχείου που αφορά τη λειτουργίας της Μονής και Σχολής Ουρσουλινών στη Νάξο θα τοποθετηθεί  στο νέο Ποιμαντικό-Πνευματικό-Πολιτιστικό  Κέντρο «Αγία Ούρσουλα στη Νάξο. Το Κέντρο αυτό είναι η πρώην Μονή Ουρσουλινών στη Νάξο η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. 

Ήδη από δύο χρόνια τακτοποιείται η Βιβλιοθήκη και καταγράφονται στον Υπολογιστή όλοι οι τόμοι, ώστε πολύ σύντομα να είναι στη διάθεση των σπουδαστών και μελετητών της ζωής της Καθολικής Εκκλησίας στη Νάξο και όχι μόνο.
Το άλλο Αρχείο που αφορά τη ζωή των Μοναχών Ουρσουλινών στην Τήνο θα διαφυλαχθεί στην πρώην Μονή και Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά, όταν ανακαινιστεί το όλο συγκρότημα που τώρα ανήκει στην καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου. Ευελπιστούμε αυτό να γίνει μέσα στην προσεχή πενταετία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου