Η Τήνος πανηγύρισε την Παναγία των Χιόνων

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 πανηγύρισε ο μικρός ιστορικός και πρώην Ενοριακός Ναός της Παναγίας των Χιόνων στον Μοδενάδο, που βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς του Κτικάδου και του Χατζηράδου Τήνου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 4 Αυγούστου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή της Παναγίας από τον Λειτουργό του Ναού π. Γεώργιο Ανδριώτη.

Την Ημέρα της εορτής τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στις 6.30 το πρωί από τον Λειτουργό του Ναού Γεώργιο Ανδριώτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι είχαν διανυκτερεύσει στο Ναό, αλλά και όσοι εργάζονται και δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Μαζί του συλλειτούργησε ο π. Γεώργιος Ανδριώτης, Λειτουργός του Ναού και Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας (Π. Ε.) Κτικάδου και ο εφημέριος της Π. Ε. Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ενώ στο ιερό διακονούσε ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Ευλαβείς τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα έσπευσαν να ευχαριστήσουν την Παναγία για τα καλά που τους έχει προσφέρει. Τα βιβλικά κείμενα ανεγνώσθησαν από τους παρευρισκόμενους, ενώ τους ύμνους συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Στο Κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος μίλησε προετοιμάζοντας τον κόσμο για την μεγάλη εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου που θα εορταστεί σε λίγες μέρες, αλλά και για το συμβάν που είχε πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν και που ήταν και ο λόγος που ονομάστηκε «Παναγία των Χιόνων».

π.Ι.Σ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου