Η Τήνος πανηγύρισε την Παναγία των Χιόνων

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 πανηγύρισε ο μικρός ιστορικός και πρώην Ενοριακός Ναός της Παναγίας των Χιόνων στον Μοδενάδο, που βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς του Κτικάδου και του Χατζηράδου Τήνου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 4 Αυγούστου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή της Παναγίας από τον Λειτουργό του Ναού π. Γεώργιο Ανδριώτη.

Την Ημέρα της εορτής τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στις 6.30 το πρωί από τον Λειτουργό του Ναού Γεώργιο Ανδριώτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι είχαν διανυκτερεύσει στο Ναό, αλλά και όσοι εργάζονται και δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Μαζί του συλλειτούργησε ο π. Γεώργιος Ανδριώτης, Λειτουργός του Ναού και Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας (Π. Ε.) Κτικάδου και ο εφημέριος της Π. Ε. Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ενώ στο ιερό διακονούσε ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Ευλαβείς τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα έσπευσαν να ευχαριστήσουν την Παναγία για τα καλά που τους έχει προσφέρει. Τα βιβλικά κείμενα ανεγνώσθησαν από τους παρευρισκόμενους, ενώ τους ύμνους συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Στο Κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος μίλησε προετοιμάζοντας τον κόσμο για την μεγάλη εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου που θα εορταστεί σε λίγες μέρες, αλλά και για το συμβάν που είχε πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν και που ήταν και ο λόγος που ονομάστηκε «Παναγία των Χιόνων».

π.Ι.Σ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου