Η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στην ΕΡΤ1

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «…από τις έξι» προσκλήθηκε να μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ.

Ο Σεβασμιότατος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο η οποία πηγάζει από την επιθυμία του Ποντίφικα «να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό για την προσπάθειά του να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω κι έχουν χάσει την πατρίδα τους».

Η ευαισθησία του Ποντίφικα προς τους πρόσφυγες και μετανάστες είναι γνωστή, γιατί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά Αρχιεπίσκοπος «ο Πάπας αισθάνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ανεπιθύμητοι παντού και είναι άσχημο να είναι κάποιος ανεπιθύμητος και να μην έχει τόπο να σταθεί».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ελλάδα αποτελεί απάντηση στην πρόσκληση που του απεύθυνε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Χώρα μας εν όψει των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Τόνισε, τέλος τις καλές σχέσεις, οι οποίες έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στα δύο χριστιανικά Δόγματα δηλώνοντας πως «ο Πάπας Φραγκίσκος δείχνει έναν θαυμασμό προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επίσης με τον Σεβασμιότατο Ιερώνυμο έχουν πολύ καλές σχέσεις».

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου