Η συνάντηση του Πάπα με τους νέους

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

 

Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με Καθολικούς νέους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

Ο υπεύθυνος Ιεράρχης για την Ποιμαντική της Νεολαίας, Σεβασμιότατος Πέτρος Στεφάνου Επίσκοπος Σύρου-Θήρας και Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Κρήτης, καλωσόρισε τον Άγιο Πατέρα και μίλησε για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Καθολικοί νέοι στην Ελλάδα. Τόνισε πως προσπαθούν, συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες Συναντήσεις Νεολαίας και στις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας, να τονώνουν και να ενισχύουν τον ενθουσιασμό της πίστεώς τους. Οι νέοι ζητούν να καλλιεργήσουν την ελπίδα τους. «Αναζητούν το Χριστό ο οποίος ό,τι αγγίζει το κάνει νέο γεμάτο ζωή» είπε ο Επίσκοπος και συνέχισε λέγοντας: «Άγιε Πατέρα οι Καθολικοί νέοι στην Ελλάδα σας ευχαριστούν για τη συνάντηση αυτή και περιμένουν το λόγο σας που θα τονώσει τον ενθουσιασμό τους, θα αναπτερώσει την ελπίδα τους, θα τους βοηθήσει να ανακαλύπτουν διαρκώς στην καθημερινότητά τους την ομορφιά να είναι φίλοι του Χριστού και ζωντανά μέλη της Εκκλησίας Του».

Στο γυμναστήριο του Κολεγίου, μετά από τα τραγούδια των μικρών μαθητών, τους ύμνους της χορωδίας των νέων και τον παραδοσιακό νησιώτικο χορό, ο Πάπας άκουσε τις καθηλωτικές και συγκινητικές μαρτυρίες: της Κατερίνας, μιας νεαρής Φιλιππινέζας που μιλάει για τις αμφιβολίες της πίστης που πηγάζουν από τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων, της Ιωάννας από την Τήνο που θυμάται την προσέγγισή της με τον Θεό μετά από στιγμές θυμού και απόστασης και του Aboud, ενός 18χρονου Σύρου με τον αδερφό του Mario στο πλευρό του, που συγκινεί τους παρευρισκόμενους αναφέροντας την εμπειρία του ως πρόσφυγας από τη Συρία, όπου με την οικογένειά του κινδύνευσε να πεθάνει πολλές φορές μεταξύ βομβαρδισμών και επιθέσεων.

«Μπροστά όλοι μαζί!» αναφώνησε ο Πάπας στα ελληνικά, απευθυνόμενος στους νέους,  προτρέποντάς τους να μην τρομάζουν μπροστά στις αμφιβολίες, τις οποίες χαρακτήρισε “βιταμίνες πίστεως” και χωρίς να επιτρέπουν στους εκμηδενιστές των ονείρων και τους δολοφόνους της ελπίδας να καταστρέφουν τις φιλοδοξίες τους.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου