Η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με το Ρομπέρτο Μπενίνι

Στις 7-12-22 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σε ολιγόλεπτη ακρόαση τον διασημότερο τις τελευταίες δεκαετίες ιταλό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό και βραβευμένο με Οσκαρ,  Ρομπέρτο Μπενίνι.

Ο εκδηλωτικός ιταλός καλλιτέχνης είναι γνωστό ότι είναι πολιτικοποιημένος στο χώρο της αριστεράς. Ταυτόχρονα όμως έχει προσωπική εκτίμηση προς τον Αργεντινό Πάπα, για όσα κάνει για τους φτωχούς, ενώ και η καθολική του πίστη έχει εκφραστεί πολλές φορές: είχαμε αναφερθεί παλαιότερα ότι φιλοξένησε μοναχές της περιοχής του (Τοσκάνης) κατά τη διάρκεια ανακαίνισης της Μονής τους. Το προηγούμενο Πάσχα, στη RΑΙ, διάβασε το Ευαγγέλιο μαζί με τον Πάπα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τηλεοπτική εκπομπή για το Άσμα Ασμάτων του Αγίου Φραγκίσκου, που υπήρξε και η αφορμή του της επίσκεψης του στον Ποντίφικα. Οι φωτογραφίες της επίσκεψης δείχνουν δύο ανθρώπους που επικοινωνούν πολύ καλά και χαίρονται να συνομιλούν μεταξύ τους. 

Φυσικά και ο Μπενίνι έχει δεχθεί προσωπικό τηλεφώνημα του Ποντίφικα στο σπίτι του, όμως … εκείνος κοιμόταν και ζητήθηκε απ΄τον Φραγκίσκο να ξανακαλέσει! Εκείνος το έκανε για να δεχθεί την… εξήγηση του ιταλού κωμικού «Παναγιότατε, Εσείς έχετε δίκιο, που ξυπνάτε νωρίς, αλλά εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε άλλα ωράρια!».

Πληροφορίες και φωτογραφίες συνάντησης: VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου