Η Συνάντηση Αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών οργανώσεων “Κάριτας” της Καθολικής Εκκλησίας Ιταλίας και Ελλάδας

Η Συνάντηση Αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών οργανώσεων "Κάριτας" της Καθολικής Εκκλησίας Ιταλίας και Ελλάδας

«Το φαινόμενο των εξ Ανατολής προσφύγων και μεταναστών, ήταν τόσο απρόοπτο και τόσο μεγάλο που ξεπερνούσε τις δυνατότητες της Κάριτας αλλά κι όλης της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να προσφέρει κάτι ουσιώδες σε αυτό το Εθνικό πρόβλημα» ανέφερε ο Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, εκπονώντας το χαιρετισμό του κατά την πρώτη ημέρα της Συνάντησης Αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που θα διεξαχθεί ως τις 9 Ιουλίου. Συνεχίζοντας ανέφερε : «Ευτυχώς, η Κάριτας Ελλάς βρήκε συμπαραστάτες άλλες εθνικές ευρωπαϊκές Κάριτας καθώς και την Κάριτας των ΗΠΑ, οι οποίες γενναιόδωρα τη βοηθούν ώστε να μπορέσει να συμπαρασταθεί στους τόσους φτωχούς».

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πανοσολογιότατος π. Αντώνιος Βουτσίνος, Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς, αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτούς τους φτωχούς που καλείται να ανακουφίσει και να στηρίξει. «Φτωχοί δεν είναι μόνο όσοι πεινάνε ή στερούνται των βασικών αγαθών για τη διαβίωσή τους. Φτωχοί είναι όσοι στερούνται μιας αξιοπρεπούς ζωής: οι φυλακισμένοι, οι εγκαταλελειμμένοι, οι περιθωριοποιημένοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που αναζητούν την προσωπική τους Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται ανάμεσά μας κι καλούμαστε να τους στηρίξουμε προωθώντας  την αξιοπρέπεια, όπως μας διδάσκει το Ευαγγέλιο».

Τις επόμενες ημέρες, πάντα με επίτιμο προσκεκλημένο τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Francesco Montenegro, Πρόεδρο της Caritas Italiana, θα συνεχιστούν οι εργασίες της συνάντησης με την παρουσίαση του έργου της Κάριτας Ελλάς.

Η δεύτερη ημέρα της Συνάντησης ξεκίνησε με την παρουσίαση του ντοσιέ για την κρίση στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ευρώπη από κοινωνικό-οικονομική και προσφυγική πλευρά ενώ ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα και στη συνέχεια μετά από ένα μικρό διάλειμμα ακούστηκαν μαρτυρίες πάνω σε αυτό το θέμα. Κατά τις απογευματινές ώρες θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επισκέψεις, εγκαίνια και ευλογία των τριών κέντρων: του Κέντρου Ακρόασης της Κάριτας Αθήνας που χρηματοδοτείται από την Caritas Italiana, του ποιμαντικού κέντρου στο Νέο Κόσμο καθώς και του Κέντρου Ακρόασης της Κάριτας Αρμενίων επίσης χρηματοδοτούμενο από την Caritas Italiana.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας θα ολοκληρωθούν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας των Αρμενίων καθώς και το δείπνο που θα ακολουθήσει μεταξύ Ελλήνων και Σύρων οικογενειών προσφύγων στον ίδιο χώρο. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου