Η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Παναγία

 

Η Real Madrid CF επέστρεψε την Κυριακή στην Ισπανία αφού αναδείχτηκε νικήτρια στον τελικό του Champions League της EUFA και πρόσφερε στην Παναγία της Almudena το τρόπαιο που κέρδισε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον τελικό του Champions League στις 28 Μαΐου με 1-0 εναντίον της Liverpool F.C. Ο αγώνας έγινε στο Παρίσι και το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Vinicius Junior στο 59ο λεπτό. Αυτή είναι η 14η φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτά την Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η ομάδα, την οποία υποδέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας στις 29 Μαΐου, πήγε στον Καθεδρικό Ναό της Αλμουντένα το βράδυ, όπου την υποδέχτηκε ο καρδινάλιος της Μαδρίτης Carlos Osoro Sierra.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει το τρόπαιο του Champions League στην Παναγία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο καρδινάλιος Osoro χαιρέτησε τους παίκτες «με στοργή και χαρά», λέγοντας ότι «είναι ενθαρρυντικό να μοιράζεσαι την πορεία σου με άλλους, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στην αναζήτηση της επιτυχίας».

Όπως αναφέρθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης, ο καρδινάλιος τους ευχαρίστησε που έφεραν το όνομα της ισπανικής πρωτεύουσας σε τόσες γωνιές όπως έκανε και ο Άγιος Ισίδωρος ο Αγρότης, «ένας απλός άνθρωπος με παρουσία σε όλες τις ηπείρους», και στον οποίο η Αρχιεπισκοπή Μαδρίτης αφιερώνει ένα Άγιο Έτος.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης, πρώην ποδοσφαιριστής Emilio Butragueño, διάβασε ορισμένες δεήσεις, σε μία από τις οποίες ζητούσε από τους παρευρισκόμενους να νοιώσουν «τη μητρική προστασία της Παναγίας».

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου