Η ρίζα της ανθρωπότητας

Η ρίζα της ανθρωπότητας

Σε κάποιο διαγωνισμό για φάρμακα των φυτών, όλες οι ελπίδες πήγαν χαμένες.

Απρόσμενα όμως παρουσιάστηκε και κάποιος χορικός.  Δεν του έδωσαν όμως ιδιαίτερη σημασία εξ αιτίας του πρόχειρου ντυσίματός του αλλά της έλλειψης των απαραίτητων αναγνωρισμένων πιστοποιητικών.

Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολλές υποσχέσεις άρχισε το έργο του. Εφάρμοζε  σιγά- σιγά  στα φυτά  που τους παρουσίαζαν  την απλή δική του φαρμακευτική φροντίδα. Έκπληκτοι όλοι οι παρόντες διαπίστωσαν πως κατάφερνε να θεραπεύει όλα τα φυτά που του παρουσίαζαν.

Το γεγονός διαδόθηκε πολύ σύντομα  και η φήμη του θεραπευτή  συνεχώς μεγάλωνε  μέχρι σημείου που να τον αποκαλούν «ο θαυματουργός».

 Τότε διοργανώθηκε μία συνέντευξη τύπου  για να δώσουν στον χορικό μια ευκαιρία  να απαντήσει στις πάρα πολλές ερωτήσεις  που θα του παρουσίαζαν.

Η απαίτηση για τη συνέντευξη ήταν να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες, την ορολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε.

Η συνέντευξη τύπου διάρκεσε λίγα λεπτά. Όταν τέλειωσαν και οιν πολλές ερωτήσει που του έγιναν, ο χορικός περιορίστηκε  να πει: « Όλα τα φυτά που έχουν κάποια ασθένεια, σε οποιοδήποτε κλίμα και αν έχουν καλλιεργηθεί, εγώ τα θεραπεύω  με τον πιο απλό και κοινό τρόπο: «ρίχνω νερό στη ρίζα»

Ο χορικός ο λίγο «πειστικός»  και λίγο «τιμώμενος»  είναι ο Ιησούς. Εκείνος είναι το νερό που θεραπεύει στη ρίζα όλες τις ασθένειες  και υπονομεύουν το Βασιλιά της δημιουργίας.

Η ρίζα της ανθρωπότητας είναι η καρδιά του ανθρώπου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου