Η προετοιμασία των εφήβων του Γυμνασίου και του Λυκείου για τα Χριστούγεννα

Η προετοιμασία των εφήβων του Γυμνασίου και του Λυκείου για τα Χριστούγεννα

 

Παρά το τσουχτερό κρύο της προηγούμενης Κυριακής 19.12.21, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην καθιερωμένη εμψύχωση νέων που πραγματοποιήθηκε στον προσκυνηματικό χώρο της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο.

 Η συνάντηση των νέων που σκοπό είχε την προετοιμασία τους για τα Χριστούγεννα επικεντρώθηκε στη βιβλική αναζήτησή. Με τη βοήθεια των εμψυχωτών, ιερέων και του Σεβασμιοτάτου Ιωσήφ, τα παιδιά μελέτησαν τα βιβλικά κείμενα και όλοι μαζί προσπάθησαν να επεξεργαστούν, κατανοήσουν και να δώσουν τη δική τους ερμηνεία. Από τη συνάντηση δεν έλειψαν ευχάριστες δραστηριότητες τραγουδιού και χορού που είχαν ετοιμάσει οι αδελφές του τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου.

Αφού μοιραστήκαμε το μεσημεριανό μας και ανταλλάξαμε τα δώρα των Χριστουγέννων, τα παιδιά προετοιμάστηκαν για την εξομολόγηση που προηγήθηκε της Θείας Λειτουργίας. Η συνάντηση έκλεισε με την Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος μεταξύ άλλον είπε στην ομιλία του: “Πίστη σημαίνει διαβάζω στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην προσωπική μου ιστορία την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού γιατί ο Θεός είναι αξιόπιστος και ότι υπόσχεται το κάνει”. Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με την προσευχή όλων για τον ερχομό του Θείου Βρέφους.

Πετρούλα Γιαννησοπούλου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου