Η προετοιμασία των εφήβων του Γυμνασίου και του Λυκείου για τα Χριστούγεννα

Η προετοιμασία των εφήβων του Γυμνασίου και του Λυκείου για τα Χριστούγεννα

 

Παρά το τσουχτερό κρύο της προηγούμενης Κυριακής 19.12.21, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην καθιερωμένη εμψύχωση νέων που πραγματοποιήθηκε στον προσκυνηματικό χώρο της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο.

 Η συνάντηση των νέων που σκοπό είχε την προετοιμασία τους για τα Χριστούγεννα επικεντρώθηκε στη βιβλική αναζήτησή. Με τη βοήθεια των εμψυχωτών, ιερέων και του Σεβασμιοτάτου Ιωσήφ, τα παιδιά μελέτησαν τα βιβλικά κείμενα και όλοι μαζί προσπάθησαν να επεξεργαστούν, κατανοήσουν και να δώσουν τη δική τους ερμηνεία. Από τη συνάντηση δεν έλειψαν ευχάριστες δραστηριότητες τραγουδιού και χορού που είχαν ετοιμάσει οι αδελφές του τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου.

Αφού μοιραστήκαμε το μεσημεριανό μας και ανταλλάξαμε τα δώρα των Χριστουγέννων, τα παιδιά προετοιμάστηκαν για την εξομολόγηση που προηγήθηκε της Θείας Λειτουργίας. Η συνάντηση έκλεισε με την Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος μεταξύ άλλον είπε στην ομιλία του: “Πίστη σημαίνει διαβάζω στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην προσωπική μου ιστορία την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού γιατί ο Θεός είναι αξιόπιστος και ότι υπόσχεται το κάνει”. Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με την προσευχή όλων για τον ερχομό του Θείου Βρέφους.

Πετρούλα Γιαννησοπούλου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου