Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ

Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, πρώτη  Παρασκευή του μήνα, έγινε το άνοιγμα της πόρτας του Ιωβηλαίου και στο Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο. Ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος, πριν από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ακολουθώντας το ειδικό τυπικό, άνοιξε την κεντρική Πόρτα του Προσκυνητηρίου και την συναρίθμησε μεταξύ των άλλων που έχουν ανοιχτεί στην τοπική μας Εκκλησία κατ’ αυτό το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος. Μέχρι σήμερα έχουν ανοιχθεί:  στη Μητρόπολή μας στη Νάξο, στον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίου.

Μετά το άνοιγμα της Πόρτας του Ιωβηλαίου όλοι οι παρόντες ευλαβείς της Ιεράς Καρδίας εισήλθαν από αυτή την πόρτα στο Ναό και συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιότατος κατά την ομιλία του στη Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στο συμβολισμό της Πόρτας του Ιωβηλαίου έτους και ζήτησε από όλους  να  ανοίξουν την καρδιά τους για να δεχθούν την ευσπλαχνία του Θεού, να την αφήσουν ανοιχτή προς κάθε συνάνθρωπο τους που κτυπά και περιμένει έξω για να του ανοίξουμε και τη δική μας καρδιά, μιμούμενοι στην  ευσπλαχνία του Θεού.
Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στην όλη ιεροτελεστία ενώ ο π. Ιωάννης Σκλάβος παρέμεινε στο Εξομολογητήριο για την πνευματική εξυπηρέτηση όσων την ζήτησαν μέσω στη εξομολόγησης.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου