Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΣΤΡΑ

Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μάϊου του 2021, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως στην μικρή Ενορία της Περάστρας, που εορτάζει και τον προστάτη της τον Άγιο Γεώργιο.
Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όλοι οι ενορίτες της μικρής αυτής Ενορίας και κάτοικοι των γύρω χωριών, ήρθαν να Πανηγυρίσουν την Ανάσταση του Κυρίου, και να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν, ο πρώην εφημέριος Περάστρας π. Μάρκος Βιδάλης και ο νυν εφημέριος π. Αλέξανδρος Πέρρος, ενώ ο π. Ριχάρδος Ταρασκιέβιτς βοήθησε για την ορθή τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Την ιεροτελεστία ομόρφυναν οι φωνές των πιστών που συνόδευε το παλαιό αλλά εύηχο εκκλησιαστικό όργανο που έπαιζε ο κ. Γιάννης Αρμακόλλας.
Στον λόγο του ο Σεβασμιότατος εξήγησε την σημασία της Ανάστασης για εμάς, και στο τέλος ευχαρίστησε τους λιγοστούς κάτοικους της Ενορίας αυτής, που παρά τις πολλές δυσκολίες που συναντούν πάντα είναι γελαστοί και συνεχίζουν να κρατούν αναμμένη την λαμπάδα της πίστεως.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία έχει

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 3 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου