Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΣΤΡΑ

Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μάϊου του 2021, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως στην μικρή Ενορία της Περάστρας, που εορτάζει και τον προστάτη της τον Άγιο Γεώργιο.
Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όλοι οι ενορίτες της μικρής αυτής Ενορίας και κάτοικοι των γύρω χωριών, ήρθαν να Πανηγυρίσουν την Ανάσταση του Κυρίου, και να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν, ο πρώην εφημέριος Περάστρας π. Μάρκος Βιδάλης και ο νυν εφημέριος π. Αλέξανδρος Πέρρος, ενώ ο π. Ριχάρδος Ταρασκιέβιτς βοήθησε για την ορθή τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Την ιεροτελεστία ομόρφυναν οι φωνές των πιστών που συνόδευε το παλαιό αλλά εύηχο εκκλησιαστικό όργανο που έπαιζε ο κ. Γιάννης Αρμακόλλας.
Στον λόγο του ο Σεβασμιότατος εξήγησε την σημασία της Ανάστασης για εμάς, και στο τέλος ευχαρίστησε τους λιγοστούς κάτοικους της Ενορίας αυτής, που παρά τις πολλές δυσκολίες που συναντούν πάντα είναι γελαστοί και συνεχίζουν να κρατούν αναμμένη την λαμπάδα της πίστεως.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου