Η πανήγυρη του Μαΐου στην Παναγία Βρυσιώτισσα Τήνου

Με επισημότητα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγία του Βρυσιού στην Τήνο, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 από τον Αρχιεπίσκοπο και νυν Τοποτηρητή Νάξου Τήνου, π. Νικόλαο.
Στην τελετή συλλειτούργησε και ο Υπεύθυνος του Προσκυνήματος της Παναγίας Βρυσιώτισσας π. Φραγκίσκος, Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής. Συμμετείχε και ο Διάκονος π. Μάριος, ενώ χρέη τελετάρχη είχε ο π. Ριχάρδος.

Φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος στο λόγο του αφού εξήγησε το Ευαγγέλιο, αναφέρθηκε στα δεινά του σημερινού κόσμου ο οποίος αναμένει τη δικαιοσύνη και την ελευθερία και φυσικά την υγεία, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που μαστίζει όλο τον κόσμο ο ιός covid 19.

Στην Τελετή συμμετείχαν ενεργά οι Αδελφές των «Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας από το Ματαρά», οι οποίες μονάζουν στον εν λόγω χώρο του προσκυνητηρίου.

Τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας λόγω του ιού, οι πιστοί που συμμετείχαν στην Τελετή προέρχονταν από την Ποιμαντική Ενότητα Χώρας και Σκαλάδου Τήνου, με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις.

Στο τέλος της Τελετής και αφού αναγνώστηκε η προσευχή του αυτοκινητιστή από τον Αρχιεπίσκοπο και το λαό, ο π. Φραγκίσκος εν συντομία αναφέρθηκε στο έργο του Αρχιεπισκόπου Νικολάου και ιδιαίτερα για το Παντηνιακό Προσκύνημα του Βρυσιού, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χειροκροτούμενος από το εκκλησίασμα.

Ευχαρίστησε με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος τον π. Φραγκίσκο και ως υπεύθυνο του προσκυνήματος, τον οποίο και χειροκρότησαν.

Είναι γνωστό ότι η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ θα γίνει μέσα στον μήνα Μάιο και η σημερινή επίσημη τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο, με συναγμένο το λαό που ευδοκίμως ποίμανε για 28 περίπου χρόνια ήταν με αισθήματα χαρμολύπης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν: ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ι. Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Αν. Δεληγιάννη, η Αντιδήμαρχος κ. Ε. Αλοιμόνου και τοπικοί παράγοντες της Τήνου.

ΝΦΚ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου