Η πανήγυρη του Μαΐου στην Παναγία Βρυσιώτισσα Τήνου

Με επισημότητα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγία του Βρυσιού στην Τήνο, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 από τον Αρχιεπίσκοπο και νυν Τοποτηρητή Νάξου Τήνου, π. Νικόλαο.
Στην τελετή συλλειτούργησε και ο Υπεύθυνος του Προσκυνήματος της Παναγίας Βρυσιώτισσας π. Φραγκίσκος, Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής. Συμμετείχε και ο Διάκονος π. Μάριος, ενώ χρέη τελετάρχη είχε ο π. Ριχάρδος.

Φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος στο λόγο του αφού εξήγησε το Ευαγγέλιο, αναφέρθηκε στα δεινά του σημερινού κόσμου ο οποίος αναμένει τη δικαιοσύνη και την ελευθερία και φυσικά την υγεία, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που μαστίζει όλο τον κόσμο ο ιός covid 19.

Στην Τελετή συμμετείχαν ενεργά οι Αδελφές των «Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας από το Ματαρά», οι οποίες μονάζουν στον εν λόγω χώρο του προσκυνητηρίου.

Τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας λόγω του ιού, οι πιστοί που συμμετείχαν στην Τελετή προέρχονταν από την Ποιμαντική Ενότητα Χώρας και Σκαλάδου Τήνου, με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις.

Στο τέλος της Τελετής και αφού αναγνώστηκε η προσευχή του αυτοκινητιστή από τον Αρχιεπίσκοπο και το λαό, ο π. Φραγκίσκος εν συντομία αναφέρθηκε στο έργο του Αρχιεπισκόπου Νικολάου και ιδιαίτερα για το Παντηνιακό Προσκύνημα του Βρυσιού, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χειροκροτούμενος από το εκκλησίασμα.

Ευχαρίστησε με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος τον π. Φραγκίσκο και ως υπεύθυνο του προσκυνήματος, τον οποίο και χειροκρότησαν.

Είναι γνωστό ότι η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ θα γίνει μέσα στον μήνα Μάιο και η σημερινή επίσημη τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο, με συναγμένο το λαό που ευδοκίμως ποίμανε για 28 περίπου χρόνια ήταν με αισθήματα χαρμολύπης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν: ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ι. Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Αν. Δεληγιάννη, η Αντιδήμαρχος κ. Ε. Αλοιμόνου και τοπικοί παράγοντες της Τήνου.

ΝΦΚ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου