Η Πανήγυρη της Παναγίας της Φανερωμένης στον Κέχρου

ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΧΡΟΥ:

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

 

 

Ο Ενοριακός Ναός του χωριού Κέχρος στην Τήνο είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη Φανερωμένη ή την Ξεσκλαβώτρα όπως επίσης αποκαλείται. Εορτάζει κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου και όπως συμβαίνει σε κάθε χωριό της Τήνου γίνεται μεγάλο πανηγύρι. Φέτος, λόγω της πανδημίας, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις ιερές ακολουθίες δεν ήταν τόσο έντονες, όμως αποδόθηκε στην Παναγία την τιμή που της οφείλεται.

Την παραμονή της πανήγυρης, Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμή της Παναγίας. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Νικόλαος, πρώην Νάξου-Τήνου ενώ ανήμερα της Εορτής ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο εφημέριος π. Φερνάντο, ο π. Μάρκος Βιδάλης, ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης και ο π. Γιώργος Παλαμάρης.

Ο Σεβασμιότατος, τόσο στην αρχή της Λειτουργίας όσο και στην ομιλία του προέτρεψε τους πιστούς να προσβλέπουν στη Θεοτόκο με ελπίδα και εμπιστοσύνη καθώς εκείνη δύναται να “ξεσκλαβώνει”, να ελευθερώνει από τα δεινά και τα βάσανα όσους την επικαλούνται φανερώνοντας την αληθινή ελευθερία που έχουν όσοι πιστεύουν στο Θεό.

Σύσσωμοι οι κάτοικοι του οικισμού, αρκετοί παρεπιδημούντες και φιλέορτοι χριστιανοί και των δύο Δογμάτων παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, μαζί με μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής το Δήμαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτη.

Στο τέλος της Λειτουργίας ακούστηκαν οι ευχές και οι ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου καθώς και του εφημερίου ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το Σύλλογο του Χωριού αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα για την οικονομική ενίσχυση και την αρωγή τους στην Ενορία.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου