Η πανήγυρη της Παναγίας της Βρυσιώτισσας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρη της Παναγίας της Βρυσιώτισσας. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν στις 30 Απριλίου 2022 το απόγευμα με την έναρξη της αυτοκινητοπομπής από το χωριό του Ταραμπάδου η οποία διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο, πέρασε από τα χωριά Κάμπος, Ξυνάρα, Λουτρά, Κρόκο, Κώμη, Καλλονή με τελικό προορισμό το Προσκύνημα της Παναγίας στο Βρυσί!!!

Πλήθος οχήματα, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια της πανδημίας, συνόδευαν το Ιερό Εικόνισμα της Θεοτόκου και από όπου περνούσε προστήθονταν στην πομπή αυτοκίνητα.

Στις διασταυρώσεις των χωριών, πιστοί έραιναν το όχημα που έφερε την Εικόνα της Παναγίας ενώ οι καμπάνες από τα χωριά που διέρχονταν κτυπούσαν χαρμόσυνα.

Φτάνοντας στο Βρυσί μετά από λίγο τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μαζί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Μάρκος Βιδάλης, π. Γεώργιος Ανδριώτης και π. Ιωάννης Σκλάβος, ενώ τον ρόλο του τελετάρχη τον είχε ο π. Αλέξανδρος Πέρρος. Μαζί τους συμπροσευχήθηκε και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος, στη συνοδία των ύμνων με το αρμόνιο ήταν ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας Φίλιππος, η Έπαρχος  Τήνου κ. Δεληγιάννη Νατάσα, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος Ιωάννης, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Τήνου κ. Αλοιμόνου Ευγενία, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και σύμβουλοι του Δήμου Τήνου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος μας, ο οποίος ξεκίνησε με το Αναστάσιμο μήνυμα «Ο Χριστός αναστήθηκε και είναι παρόν ανάμεσά μας!»  στην συνέχεια αναφέρθηκε στα Βιβλικά κείμενα που αναγγέλθηκαν και σε κάποια ιστορικά στοιχεία για το προσκύνημα και κάνοντας παραλληλισμό με το 1914 λέγοντας: «Όπως οι γυναίκες των γειτονικών χωριών το 1914 αναζήτησαν τη βοήθεια της Παναγίας για τους στρατιώτες τους, έτσι κι εμείς σήμερα προσευχόμαστε για την ειρήνη στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.»

Συνέχισε την ομιλία του κάνοντας αναφορές στα λόγια του Ευαγγελίου και ολοκληρώνοντας την είπε: «Σήμερα τιμούμε την Παναγία του Βρυσιού που πάντα μεσιτεύει για μας στον Αναστημένο Υιό της και μας προτρέπει: κάνετε ότι κι αν σας πει. Ο Ιησούς μας λέει «Ειρήνη μαζί σας», «Αν σε κάποιους συγχωρήσετε τις αμαρτίες, τους έχουν συγχωρεθεί», «Ειρήνη μαζί σας», «Μην είσαι άπιστος αλλά πιστός», «Ειρήνη μαζί σας». Ας ζητάμε στην Παναγία Μητέρα μας να δυναμώνει την πίστη μας στον Αναστημένο Υιό της. Ας της ζητάμε τη δύναμη να κάνουμε ότι μας λέει και να ζούμε βλέποντας την παρουσία του Αναστημένου κάθε μέρα στη ζωή μας.»

Την Κυριακή 1 Μαΐου τελέστηκαν τρεις Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη Θ. Λειτουργία ήταν Αρχιερατική και τελέστηκε στις 8.00 το πρωί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου μας και συλλειτούργησαν μαζί του ο π. Νίκος Ψάλτης και ο π. Αλέξανδρος Πέρρος επίσης συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Στις 9.30 τέλεσε Θεία Λειτουργία ο Αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης ενώ μαζί του συλλειτούργησε ο π. Μάρκος Βιδάλης και μαζί του ιερούργησε ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος. Την τελευταία Θεία Λειτουργία τέλεσε ο ιερομόναχος π. Φερνάντο Μπράβο και συλλειτούργησε μαζί του ο ιερομόναχος του Ενσαρκωμένου Λόγου π. Ιγνάτιος.

δ. Μ.Φ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου