Η νέα ανακάλυψη του Ροδαρίου, ένα όπλο πίστης

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ, ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΙΣΤΗΣ

 

 

Εκτός από τα θύματα, τα προβλήματα, τις κρίσεις, ο Covid-19 έφερε επίσης και ορισμένα οφέλη. Ένα από αυτά είναι η εκ νέου ανακάλυψη της προσευχής του Αγίου Ροδαρίου.

Αρκετοί γιατροί, επιστήμονες αλλά και πολιτικοί, στιγματισμένοι από τη μαρτυρία απλών ανθρώπων, πήραν και πάλι το Ροδάριο στα χέρια τους. Αυτή η προσευχή, που άγγιξε με μοναδικό τρόπο τις καρδιές των Χριστιανών, χρονολογείται από το Μεσαίωνα και οφείλει την εξάπλωσή της στο Τάγμα των Δομινικανών Μοναχών.

Στη δύναμη του Αγίου Ροδαρίου αποδίδεται η νίκη των χριστιανών επί των Τούρκων στη Ναύπακτο (1571) και των Πολωνών επί των Σοβιετικών στον Βιστούλα (1920).

Το γεγονός είναι ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το οποίο να κρατηθεί κάποιος, οι παλιές και σταθερές εγγυήσεις παραμένουν. Παρατηρήθηκε, στα διάφορα κανάλια του YouTube και στα διάφορα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την περίοδο του πρώτου lockdown και έπειτα, μια θεαματική αύξηση στην παρακολούθηση των διαφόρων Ακολουθιών, του Αγίου Ροδαρίου και φυσικά της Θείας Λειτουργίας.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, αυθόρμητες και χαρακτηρισμένες από μεγάλο ενθουσιασμό, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καλό και εποικοδομητικό τρόπο. Και αυτά είναι σίγουρα καλά νέα.

Βέβαια η δια ζώσης συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο παρακολούθησης.

(πηγή: lanuovabq.it)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου