Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ

Επανήλθε στο Μοναστήρι της στην Τήνο, μετά από απουσία στην Αθήνα για μερικές εβδομάδες η μοναδική Μοναχή της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας. 
Η Αδελφή Θηρεσία Φόνσου,  που προ ολίγων ημερών υποβλήθηκε σε μια  λεπτή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, τώρα είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει. 
Η Αδ. Θηρεσία μαρτυρεί απλά και ταπεινά την μοναχική ζωή της με μία πλούσια πνευματική, παιδαγωγική και κοινωνική αποστολή στο νησί της Τήνου, μέσα από τις αρχές του μοναχικού τάγματος των Ουρσουλινών στο οποίο και ανήκει.  
Δυστυχώς σήμερα οι ρυθμοί της ζωής και η θρησκευτική αδιαφορία έχουν κτυπήσει βαριά τις μοναχικές κοινότητες. Είναι λιγοστοί τώρα οι νέοι και οι νέες που επιλέγουν να ακολουθήσουν τη μοναχική ζωή, με αποτέλεσμα τα μοναστήρια, που κάποτε ήταν πυρήνες χριστιανικής διαπαιδαγώγησης και πολιτισμού αγάπης, να είναι τώρα σχεδόν άδεια ή και κλειστά.  Βέβαια «άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου» ή όπως συχνά με πίστη λέμε: «έχει ο Θεός…». Τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν.

 

Στην αγαπητή Αδ. Θηρεσία εκτός από τις ευχές μας για μια καλή χρονιά, της ευχόμαστε καλή και γρήγοη ανάρρωση για να επιστρέψει ανανεωμένη και στα πολύμορφα καθήκοντά της.

Διάκονος Γεώργιος


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου