Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ

Επανήλθε στο Μοναστήρι της στην Τήνο, μετά από απουσία στην Αθήνα για μερικές εβδομάδες η μοναδική Μοναχή της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας. 
Η Αδελφή Θηρεσία Φόνσου,  που προ ολίγων ημερών υποβλήθηκε σε μια  λεπτή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, τώρα είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει. 
Η Αδ. Θηρεσία μαρτυρεί απλά και ταπεινά την μοναχική ζωή της με μία πλούσια πνευματική, παιδαγωγική και κοινωνική αποστολή στο νησί της Τήνου, μέσα από τις αρχές του μοναχικού τάγματος των Ουρσουλινών στο οποίο και ανήκει.  
Δυστυχώς σήμερα οι ρυθμοί της ζωής και η θρησκευτική αδιαφορία έχουν κτυπήσει βαριά τις μοναχικές κοινότητες. Είναι λιγοστοί τώρα οι νέοι και οι νέες που επιλέγουν να ακολουθήσουν τη μοναχική ζωή, με αποτέλεσμα τα μοναστήρια, που κάποτε ήταν πυρήνες χριστιανικής διαπαιδαγώγησης και πολιτισμού αγάπης, να είναι τώρα σχεδόν άδεια ή και κλειστά.  Βέβαια «άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου» ή όπως συχνά με πίστη λέμε: «έχει ο Θεός…». Τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν.

 

Στην αγαπητή Αδ. Θηρεσία εκτός από τις ευχές μας για μια καλή χρονιά, της ευχόμαστε καλή και γρήγοη ανάρρωση για να επιστρέψει ανανεωμένη και στα πολύμορφα καθήκοντά της.

Διάκονος Γεώργιος


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου