Η Μεγάλη Τετάρτη στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας Τήνου

 

Η Μεγάλη Τετάρτη στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας Τήνου
 

Την Μεγάλη Τετάρτη του 2015 στις 8 Απριλίου το βράδυ τελέσθηκε με επισημότητα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Ευλογία των Ελαίων και η Καθαγίαση του Μύρου, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου από τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου π. Νικόλαο και τους Καθολικούς Ιερείς της Τήνου.

Παρόντα σε μπροστινές θέσεις και τα παιδιά που θα λάβουν το Άγιο Χρίσμα την Πεντηκοστή, για να γνωρίσουν όσο είναι δυνατόν την Καθαγίαση του Μύρου από τον Αρχιεπίσκοπο.

Το Πρεσβυτέριο, Επίσκοπος και Ιερείς εορτάζουν την ήμερα αυτή την κλίση τους την χειροτονία τους για την εξυπηρέτηση του λαού του Θεού

Ο Αρχιεπίσκοπος στο λόγο του εξήγησε, ευχαρίστησε και κάλεσε τους πιστούς να συνεργάζονται με τους Ιερείς για τον κοινό σκοπό τους.

Τα Αναγνώσματα διάβασαν λαϊκοι και το εκκλησίασμα με τους ιερείς έψαλλαν τους ύμνους της Ημέρας.

Στο αρμόνιο ο κ. Πέτρος Ρήσσος, ο οποίος εξυπηρετεί την Ενορία του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου και μαζί του ψάλτες από τη Χώρα και χωριά της Τήνου.

Τέλος η κ. Περπινιά, εκ μέρους της Εκκλησίας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο και στους Ιερείς, προσφέροντας τους από ένα δώρο.

Με τη λήξη της Τελετής, στη έξοδο του ναού προσφέρθηκαν στους πιστούς φιαλίδιο με λάδι, ως σύμβολο της Ημέρας και μικρός άρτος.

Οι καιρικές συνθήκες της βραδιάς δεν ήταν και οι καλλίτερες λόγω του κρύου και του αέρα που επικρατούσαν.

Νίκος Φώσκολος

[module-425]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου