Η Μεγάλη Τετάρτη στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας Τήνου

 

Η Μεγάλη Τετάρτη στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας Τήνου
 

Την Μεγάλη Τετάρτη του 2015 στις 8 Απριλίου το βράδυ τελέσθηκε με επισημότητα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Ευλογία των Ελαίων και η Καθαγίαση του Μύρου, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου από τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου π. Νικόλαο και τους Καθολικούς Ιερείς της Τήνου.

Παρόντα σε μπροστινές θέσεις και τα παιδιά που θα λάβουν το Άγιο Χρίσμα την Πεντηκοστή, για να γνωρίσουν όσο είναι δυνατόν την Καθαγίαση του Μύρου από τον Αρχιεπίσκοπο.

Το Πρεσβυτέριο, Επίσκοπος και Ιερείς εορτάζουν την ήμερα αυτή την κλίση τους την χειροτονία τους για την εξυπηρέτηση του λαού του Θεού

Ο Αρχιεπίσκοπος στο λόγο του εξήγησε, ευχαρίστησε και κάλεσε τους πιστούς να συνεργάζονται με τους Ιερείς για τον κοινό σκοπό τους.

Τα Αναγνώσματα διάβασαν λαϊκοι και το εκκλησίασμα με τους ιερείς έψαλλαν τους ύμνους της Ημέρας.

Στο αρμόνιο ο κ. Πέτρος Ρήσσος, ο οποίος εξυπηρετεί την Ενορία του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου και μαζί του ψάλτες από τη Χώρα και χωριά της Τήνου.

Τέλος η κ. Περπινιά, εκ μέρους της Εκκλησίας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο και στους Ιερείς, προσφέροντας τους από ένα δώρο.

Με τη λήξη της Τελετής, στη έξοδο του ναού προσφέρθηκαν στους πιστούς φιαλίδιο με λάδι, ως σύμβολο της Ημέρας και μικρός άρτος.

Οι καιρικές συνθήκες της βραδιάς δεν ήταν και οι καλλίτερες λόγω του κρύου και του αέρα που επικρατούσαν.

Νίκος Φώσκολος

[module-425]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου