Η μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Βρυσιού στην Τήνο

Η μεγάλη γιορτή της Παναγίας του Βρυσιού στην Τήνο
 

Γράφει ο Νίκος Φώσκολος
http://www.tiniaki.com/news/

Φέτος 2015, 3 του μηνός Μαΐου, με ευλάβεια και λαμπρότητα τελέστηκε στο Παντηνιακό αυτό Θεομητορικό Προσκύνημα, με Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Σύρου, Θήρας π. Πέτρου, του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου π. Νικολάου και ιερέων από εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδας.

Πολλοί ευλαβείς από την Τήνο, την Αθήνα, τη Σύρο και από άλλα μέρη της Ελλάδας συμμετείχαν στην πανηγυρική Τελετή προς τιμήν της Παναγίας του Βρυσιού.

Προηγήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, από τον Ενοριακό ναό του Αγίου Μιχαήλ στον Ταραμπάδο Τήνου, μέχρι και το Θεομητορικό Προσκύνημα στο Βρυσί. Η λιτανεία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν νέες και νέοι της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, που βρίσκονταν αυτές τις μέρες στην Τήνο για την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Συνάντησης Νέων.

Πολλοί ευλαβείς με τα πόδια, κι άλλοι με τα αυτοκίνητά τους, ακολουθούσαν την εικόνα της Παναγίας  προσευχόμενοι, μέχρι και το χώρο του Προσκυνήματος.

Με την άφιξη του κλήρου και του λαού στο χώρο του Προσκυνήματος, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Παναγίας.

Κήρυξε το Θείο Λόγο ο Σεβασμιότατος π. Πέτρος ερμηνεύοντας τον Λόγο του Κυρίου της Ημέρας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Καλό Ποιμένα.

Και ενώ η Τελετή βρίσκονταν σε εξέλιξη, το πλοίο "Αικατερίνη Π." της Fast Ferries, σφύριζε περνώνταςαπό τον Όρμο του Αγίου Ρωμανού, τιμώντας με τον τρόπο του την Μητέρα Θεοτόκο.

Παρόντες συμπροσερχόμενοι, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ορφανός Σ.,  ο Έπαρχος Τήνου κ. Γιαγιάς Ι,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σιώτος Ι,  Αντιδήμχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της Τήνου, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δ. Μπάιλας και λοιποί ευλαβείς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απαγγέλθηκε η προσευχή του οδηγού και ακολούθησε η ευλογία των οδηγών και των σταθμευμένων οχημάτων στους χώρους του Προσκυνήματος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις για την μεγάλη Γιορτή της Παναγίας του Βρυσιού.
 

http://www.tiniaki.com/news/

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου