Η ΛΕΣΒΟΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Η ΛΕΣΒΟΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Το προσκύνημα των «τριών Ιεραρχών»: Πάπα Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου και Αθηνών σε ένα από τους ιερούς χώρους του πόνου, της δυστυχίας και της προσφυγιάς, στο νησί της Λέσβου, έχει θέσει επί ποδός, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση  και εκκλησίες Καθολική και Ορθόδοξη του νησιού για την επιτυχία αυτού του προσκυνήματος.

Η παρουσία στο νησί του Καθολικού Αρχιεπισκόπου  Νάξου-τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου Λέσβου και Σάμου, ήδη από σήμερα 11 Απριλίου 2016,  σκοπό έχει να συμβάλλει, ώστε αυτό το ταξίδι-αστραπή του Πάπα Φραγκίσκου να είναι μια νέα δυνατή φωνή προς τους εμπόρους των όπλων, να σταματήσουν την διάδοση και εμπορία των  μέσων καταστροφής  και θανάτου. Μόνο έτσι θα μπορέσουν  οι άνθρωποι να ζήσουν ελεύθεροι και ειρηνικά στη χώρα και την πατρίδα που γεννήθηκαν.

Ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος είχε  τις πρώτες επαφές με φορείς του νησιού. Το απόγευμα τις 5.30 θα γίνει ευρύτερη σύσκεψη στους χώρους του αεροδρομίου της Μυτιλήνης για να  χαραχθούν  οι κεντρικοί  άξονες της επισκέψεως.

Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του Κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Εκκλησιών και του Βατικανού, που θα φθάσουν σήμερα το απόγευμα στη Μυτιλήνη, για μία πρώτη εξέταση των δεδομένων  και των προσδοκωμένων.

+Ν 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου