Η ΛΕΣΒΟΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Η ΛΕΣΒΟΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Το προσκύνημα των «τριών Ιεραρχών»: Πάπα Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου και Αθηνών σε ένα από τους ιερούς χώρους του πόνου, της δυστυχίας και της προσφυγιάς, στο νησί της Λέσβου, έχει θέσει επί ποδός, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση  και εκκλησίες Καθολική και Ορθόδοξη του νησιού για την επιτυχία αυτού του προσκυνήματος.

Η παρουσία στο νησί του Καθολικού Αρχιεπισκόπου  Νάξου-τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου Λέσβου και Σάμου, ήδη από σήμερα 11 Απριλίου 2016,  σκοπό έχει να συμβάλλει, ώστε αυτό το ταξίδι-αστραπή του Πάπα Φραγκίσκου να είναι μια νέα δυνατή φωνή προς τους εμπόρους των όπλων, να σταματήσουν την διάδοση και εμπορία των  μέσων καταστροφής  και θανάτου. Μόνο έτσι θα μπορέσουν  οι άνθρωποι να ζήσουν ελεύθεροι και ειρηνικά στη χώρα και την πατρίδα που γεννήθηκαν.

Ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος είχε  τις πρώτες επαφές με φορείς του νησιού. Το απόγευμα τις 5.30 θα γίνει ευρύτερη σύσκεψη στους χώρους του αεροδρομίου της Μυτιλήνης για να  χαραχθούν  οι κεντρικοί  άξονες της επισκέψεως.

Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του Κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Εκκλησιών και του Βατικανού, που θα φθάσουν σήμερα το απόγευμα στη Μυτιλήνη, για μία πρώτη εξέταση των δεδομένων  και των προσδοκωμένων.

+Ν 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου