Η Κυριακή του Πάσχα και η Δευτέρα της Διακαινησίμου

Ανήμερα του Πάσχα, την Κυριακή 24 Απριλίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην ενορία του Καρκάδου. Τον συνόδευσε ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος. Την επομένη, Δευτέρα 25 Απριλίου λειτούργησε στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Περάστρα όπου συλλειτούργησε ο εφημέριος Κώμης-Περάστρας π. Αλέξανδρος Πέρρος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος ανέλυσε μεταξύ άλλων την μηνύματα που δίνουν τα Βιβλικά Κείμενα που αναγγέλθηκαν. Επίσης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Πασχαλινής περιόδου για τους Χριστιανούς.

Λαϊκά μέλη βοήθησαν κατά τις ιεροτελεστίες και στην ανάγνωση των βιβλικών κειμένων, το εκκλησίασμα συμμετείχε στα ψαλτά μέρη ενώ στην ενορία της Περάστρας ο κ. Ιωάννης Αρμακόλας συνόδευε τους ύμνους με το αρμόνιο.

Δ.μ.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Ιταλία: π. Mauricio Patriciello “Συκοφαντημένοι για χρόνια – τώρα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί . Εδώ πεθαίνουμε”

ΙΤΑΛΙΑ: π. MAURIZIO PATRICIELLO  «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!» Είχαμε παρουσιάσει τον εφημέριο του «Αγίου Αποστόλου Παύλου»