Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

 

Την Κυριακή το μεσημέρι έγινε στο Πνευματικό Κέντρο ΠΙΙΕΤ η κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Τήνου με την παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα ομάδα παιδιών με τη συνοδεία εγχόρδων και ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα του Δήμου και τις προοπτικές  για το έτος 2015.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτα από τον Αρχιμανδρίτη κ. Κύριλλο και το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο, ο οποίος και στη συνέχεια κληθείς απεύθυνε σε όλους τις παρακάτω ευχές:

Αδελφοί μου και αδελφές μου,

Μέσα σε μία συγκυρία δύσκολων διεθνών, εθνικών αλλά και τοπικών συνθηκών οι ευχές μου σήμερα μπορεί να θεωρηθούν απλώς παραδοσιακές ή τυπικές, ίσως και περιττές.

Όμως, ως επίσκοπος της Εκκλησίας, πιστεύω ότι τα όποια ανθρώπινα λάθη, μπορούν να διορθωθούν αρκεί να μη στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στη δική μας καλή θέληση, αλλά πάνω απ’ όλα στη βοήθεια του Θεού.

Είθε, με τις ικεσίες της Παναγίας της Μεγαλόχαρης,  ο Κύριος, στον οποίο αναθέτουμε την κάθε ελπίδα μας, να μας βοηθήσει να βάζουμε πάνω από όλα το κοινό συμφέρον, και να εργαζόμαστε γι’ αυτό με αλληλοσεβασμό, κατανόηση, αδελφοσύνη και αγάπη.

Είθε το 2015 να προσθέσει στη ζωή της καθεμιάς σας και του καθενός μας μια σταγόνα πίστης, μια σταγόνα ελπίδας και μια σταγόνα αγάπης, ώστε όλες οι σταγόνες μαζί να γίνουν  βροχή ευτυχίας για το νησί  μας, την πατρίδα και όλη την ανθρωπότητα!

Χρόνια πολλά.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου